EU birokracija in slovenski organi so zapovedali, da vam moramo povedati, da morate vedeti, da na naši spletni strani uporabljamo piškotke! Ja, imamo jih, pa tudi napolitanke in tiramisu. Lahko pa pridete tudi k nam na toplo mleko in Domačico ali pa mamin štrudl.

Če ostanete na naši strani, pomeni, da ste obveščeni in se s tem strinjate (če ne, pa si pojdite po piškotke drugam, v trgovino recimo).

Mimogrede, lačni otroci v Afriki nimajo piškotkov!!!!

Ugrizni in nadaljuj...
Z novim imenom po četrto mesto
Pri Lotusu so predstavili letošnji dirkalnik E20, s katerim bosta dirkala Kimi Räikkönen in Romain Grosjean. Moštvo, ki je lani nastopalo kot Renault, želi na četrto mesto v konstruktorskem prvenstvu.
Boštjan Budna
5. februar 2012 | 18:53:09

Kot peti so letošnje orožje predstavili pri Lotusu. Moštvo, ki je bilo lani znano kot Renault, je v letih 2005 in 2006 s Fernandom Alonsom osvojilo dva dirkaška in dva konstruktorska naslova. Od takrat je šlo nekoliko navzdol, po dveh petih mestih v konstruktorskem prvenstvu pa letos želijo mesto višje.

"Želimo doseči to, kar smo pričakovali že lani," pravi Gerard Lopez, solastnik moštva. "Upamo, da nam bo uspelo dirkalnik prinesti proti ospredju in četrto mesto se zdi realen cilj za letošnjo sezono."

Robert Kubica še vedno okreva po poškodbi, ki ga je doletela na reliju pred letom dni, Vitalij Petrov, Nick Heidfeld in Bruno Senna, ki so dirkali lani, pa so izgubili sedeže. Lotus bo tako letos nastopal s povsem spremenjeno dirkaško zasedbo, oba dirkača pa sta v formuli ena nazadnje nastopila leta 2009.

Kimi Räikkönen, ki se po dveh letih vrača v kraljevi razred motošporta, je previdno optimističen, da povratek ne bo pretežak: "Stvari bodo nekoliko drugačne kot prej, saj sem v drugačnem moštvu, drugačna pa so tudi pravila. Poleg tega smo si ljudje različni, nekateri se na nove stvari privajajo dlje. Veliko bo odvisno tudi od dirkalnika - dober dirkalnik ti olajša stvari."

"Menim, da bo vse v redu, a pred prvo dirko je težko oceniti. Bomo videli, a zadovoljen sem s potekom stvari." Svetovni prvak iz leta 2007 zaupa v sposobnosti moštva: "Ti ljudje znajo zgraditi dober dirkalnik, in niti največje ekipe ne morejo izdelati zmagovalca vsako leto. Gre za zelo sposobne ljudi z dobrim občutkom za stvari. Trdo garajo in upam, da bomo dosegali dobre rezultate."

Poleg Kimija se v šport vrača tudi Romain Grosjean, ki je z moštvom že nastopil na sedmih dirkah v sezoni 2009. Francoz, ki je lani osvojil prvenstvo GP2, meni, da je sedaj boljši voznik: "Izboljšal sem se na vseh področjih, vključno z zrelostjo. Prav zaradi tega ne moremo reči, da sem novinec. Recimo, da sem mlad dirkač, ki se mora v formuli ena še veliko naučiti."

Na testiranjih v Jerezu, ki se pričnejo v torek, bo prva dva dni vozil Räikkönen, v četrtek in petek pa bo v bolidu E20 sedel Romain Grosjean.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Calibra
Upam da bo dirkalnik hitar, da bo osvojil kaksno zmago ) Vso sreco zelim.
6.2.2012 9:19:43
© Copyright 2017 Avtomanija