EU birokracija in slovenski organi so zapovedali, da vam moramo povedati, da morate vedeti, da na naši spletni strani uporabljamo piškotke! Ja, imamo jih, pa tudi napolitanke in tiramisu. Lahko pa pridete tudi k nam na toplo mleko in Domačico ali pa mamin štrudl.

Če ostanete na naši strani, pomeni, da ste obveščeni in se s tem strinjate (če ne, pa si pojdite po piškotke drugam, v trgovino recimo).

Mimogrede, lačni otroci v Afriki nimajo piškotkov!!!!

Ugrizni in nadaljuj...
Tehnika   |   Za velike in majhne
Formula Lego
Pri večini otrok se zanimanje za Lego kocke konča že v vrtcih, kar pa ne velja za Jacka Moona. Motošportni navdušenec iz Dallasa svojo strast do dirkalnega športa živi v pisanih kockah, v svoji zbirki pa ima že preko 100 dirkalnikov.
Artur Švarc
4. januar 2012 | 10:21:08

Lego kocke so več kot le majhni pisani plastični deli, ki zelo zabolijo, če nanje stopiš z boso nogo. Lego je kult. Že majhen napolnjen zaboj kock zadostuje, da iz otrok nastanejo inženirji, arhitekti in graditelji mest. Medtem ko današnja mladina pred televizorji sedi z igralnimi konzolami Playstationa, so se nekoliko starejši igrali še s pisanimi kockami.

Kljub konkurenci v obliki igralnih konzol in interneta, kultna igrača iz Danske še ni zašla v pozabo. Še vedno obstajajo kreativni umetniki, ki iz pisanih plastičnih delov ustvarjajo mojstrovine. Posebni entuziast na področju Lega živi v teksaškem Dallasu, star je 16 let in sliši na ime Jake Moon.

Najstnik se je osredotočil na avtomobile. Še posebej na dirkalnike. Tačas ima v svoji "garaži" otroške sobe preko 100 modelov. Konstruktorski naraščajnik ne izdeluje le moderne dirkalnike, temveč tudi klasične iz zgodovine motošporta. Od predvojnega Mercedesa W125 do aktualnega dirkalnika svetovnega prvaka Sebastiana Vettla.

Jake Moon se pri tem ne drži na določeno merilo. Pri tem pa je osupljivo, da lahko tudi v manjšem formatu brez težav ugotovimo, za kateri dirkalnik gre. Večji je model, več je detajlov. "Moj favorit je Porsche 908-3. To je najbolj zahteven in v detajle narejen avtomobil, ki sem ga sestavil," pravi Moon.

Manjši dirkalniki, kot je aktualna generacija formul ena, so narejeni v dobrih 30 minutah. Za večje primere potrebuje že nekaj ur. "K temu moramo še dodati čas za raziskave. Da se ujemajo tudi detajli," še dodaja mladi Američan.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija