Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Komentarji   |   VN Belgije
Ali je lahko še slabše?
To je vprašanje, ki si ga danes zastavljajo v domovini Ferrarija in navijači poskočnega konjička.
Milan Klemenc
31. avgust 2020 | 21:32:57

Po lanski motorni premoči Ferrarija v Ardenih je završalo v Paddocku F1 in moštva so od komisarjev FIA zahtevala pojasnila.

Jasno je, da rdeči že lani niso sestavili dirkalnika, ki bi sam po sebi bil zmožen kakšnega presežka, temveč jim je pri tem pomagala brutalna moč pogonskega sklopa, ki pa se ja kasneje izkazala za hm, kako naj zapišem? Delno legalno in istočasno nelegalno a brez jasnih pojasnil ostalim moštvom kaj so naredili, da so bili hitrejši temveč so dobili le navodila česa se v sezoni 2020 ne sme početi. Kazen, ki je ni bi lahko rekli, a temu ni tako, kazen je rdeče iz Maranella doletela letos in ta se vidi v rezultatih letošnje sezone in na VN Belgije se je pokazalo, da je kazen, ki jih je doletela mnogo bolj boleča, kot smo in so si sprva mislili.

Že od samega začetka letošnje sezone je jasno nekaj, Ferrari je imel premoč in pomoč, ki je letos nima. Pogonski sklop je slab, aerodinamični paket je povprečen, trenja v moštvu pa so na vrhuncu. Kaj bi lahko drugega pričakovali, kot podiranje hišice iz kart. Da pa je mera polna se zgodi tisto, kar se ne bi smelo zgoditi A ekipi, da te premaga tako B ekipa in nato še C ekipa, ki je povrhu še najvišje uvrščen dirkalnik, ki ga poganja identičen pogonski agregat.

Že od petka ropotajo po pisarnah Maranella, saj je jasno, da je njihov poskočni konjiček le počasni delovni stroj, ki ima nima ne moči in ne hitrosti. Žalostno je kako hitro se lahko pride od junaka do bedaka in kot sem pred kratkim zapisal me skrbi, da bodo šli po poteh Williamsa in strmoglavili na sam rep lestvice in prav to se je zgodilo danes. Če je Leclerc menil, da bo Vettel v ravnini Camel v 19 krogu popustil in ga uvidevno spustil predse, se je pošteno zmotil. Vettel nima česa izgubiti in če bi mu popuščal, bi bil za nikamor drugam kot za na smetišče zgodovine. Tako pa je pokazal žar borbe navkljub zelo zelo slabemu dirkalniku, ki ga veleumi iz Maranella niso uspeli spraviti višje kot na 13. in 14. mesto.

Pred nami je tradicionalna VN Italije in na vso srečo Ferrarija tam ne bo navijačev, ki bi jih pozdravili in povprašali po zdravju. Verjamem in vem, da so navijači F1 uvidevni in športni, vendar Tifozijev ne bi kar tako hitro odpisal, saj njihov temperament lahko prekosi zdravo kmečko pamet in kaj hitro lahko pride do kakšnega neljubega dogodka. Upamo samo, da do tega ne bo prišlo. Zavedati se je potrebno, da je četica z Binottom na čelu ubila mit Ferrarija in ga postavlja nižje kot v časih pred prihodom Schumacherja & Co.

VN Belgije je za nami in za nami je polom Ferrarija, ki bi ga pri rdečih najraje čimprej pozabili, vendar sol na rano prihaja že na naslednji dirki in Monza je hitra proga, ki zahteva hitrost, te pa Ferrarijev dirkalnik nima, kar vidimo in vemo že vsi, ki spremljamo dogajanje v F1, le vodstvo rdeče konjenice gleda nekam drugam. Očitno je, da jim nekdo kaže luno v ribniku namesto, da bi pogledali v nebo.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija