Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Komentarji   |   Ferrari
Kaj storiti, ko že na začetku veš, da je šlo vse k vragu
Letošnja sezona se še niti ni prav začela, pa so pri rdečih že pokazali, da so ga pihnili mimo.
Milan Klemenc
14. julij 2020 | 23:10:20

Covid-19 in ostale peripetije so letošnjo sezono premaknile na začetek julija. Že prva dirka na Red Bull Ringu je pokazala, da so pri Ferrariju storili korak nazaj, namesto naprej. Na prvi dirki jim je bila sreča še nekako naklonjena. Na drugi dirki pa je vrag šalo vzel. Najprej katastrofalne kvalifikacije in nato še slabša dirka, na kateri je Ferrari padel na trda, preklemansko trda tla. Njihova dirka je trajala vsega nekaj več kot 20 sekund in pokopala njihove upe na vsaj približno ponovitev rezultatov iz prejšnje dirke. Kdo je odgovoren za trčenje med obema Ferarrijevima dirkačema je jasno, a kdo je kriv za katastrofalno formo dirkalnika pa se bodo pri rdečih morali še odločiti, določiti ali poiskati grešnega kozla.

Zadnja dirka je pokazala ekipo Ferrari v zelo slabi luči in v nedeljo so verjetno na relaciji Maranello-Red Bull Ring goreli telefoni in je marsikoga pošteno bolela glava. Iz Maranella bo verjetno spakiral prenekateri član moštva, ki so svoje znanje na razvoju dirkalnika pripeljali le do Q2.

S slabo formo dirkalnika Scuderie Ferrari se istočasno pojavlja bojazen, da jih bodo začele premagovati  njihove B in C ekipe. Dejstvo je, da sta si blišč in beda zelo blizu in to, kar danes videvamo pri Williamsu in o čemer bi pred desetletjem z lahkoto rekli, da je le natolcevanje, je nekaj, kar se lahko prav hitro zgodi tudi Ferrariju. Letošnja sezona se je za njih začela klavrno in le upamo lahko, da se poberejo. Priložnosti bo nekaj, ne pa ogromno. Imajo množico navijačev, saj je Ferrari vendarle legenda in naj tako tudi ostane. Odgovorni v Maranellu se bodo morali počasi zavedati, da njihove odločitve mečejo na Ferrarijev mit zelo malo luči in veliko sence. Pošteno bodo morali zavihati rokave in poprijeti za delo ter v moštvo pripeljati nekoga, ki bo sposoben rešiti potapljajočo se ladjo. Govorice o prihodu Briatoreja v Ferrari so se pred časom zdele kot trač, danes pa bi si marsikateri navijač želel njegove vrnitve in le vprašanje časa je, kdaj in kdo bo novo prvo ime Scuderie Ferrari.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija