Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Komentarji   |   F1 in javnost
Kovanec ima dve strani
Kako vidimo obnašanje dirkačev in tiskovnih predstavnikov novinarji.
Milan Klemenc
19. januar 2020 | 21:42:00

Današnji dirkači F1 so zvezde, a ne ravno na vseh področjih. Včasih se nam zdi, da so ti dirkači nekaj, kar nam ne daje jasne slike, kaj sploh so. Po izkušnjah iz paddocka lahko rečem, da so nekateri bolj odprti za pogovor, nekateri pa manj. Da se nekateri naravnost skrivajo pred svojimi, navijači verjetno tudi ni več skrivnost in da tudi sedma sila včasih prav težko pride do njih (no če nisi kakšen RTL, SKY F1, ipd). Žalostno je, da se ti mladci ne zavedajo dejstva, da brez sedme sile in navijačev tudi njih ne bi bilo v vseh teh zapisanih stolpcih. Priznati moram, da sem nad vedenjem nekaterih dirkačev prav pošteno razočaran, da se nekateri dirkači prav namerno izognejo intervjujem (razen tistih, ki se je morajo, ker predpisanih s strani F1) je nekaj kar me žalosti.

Prav vsak dirkač ima medij, ki mu je blizu in ga namensko poveličuje in hvali, kako so odprti do javnosti… in ne vem kaj še vse. Na zadnji dirki v Abu Dhabiju se je v paddocku pokazalo, kakšna je realnost teh zvezd in prav podrobno sem opazoval odnos dirkačev do svojih navijačev. Medtem, ko so nekateri dirkači prosto in sproščeno kramljali s svojimi navijači, se pri tem fotografirali in delili podpise, so se nekateri dobesedno skrivali ter bežali pred njimi. Tu svojo vlogo odigrajo nekateri prav pošteno naduti tiskovni predstavniki dirkačev, ki so odrivali ter odganjali navijače v Paddocku, ki so za vstopnice plačali 4000 € in več ter jim pri tem nasuli nešteto nevljudnih fraz ter očitnih znakov nezaželjenosti.

Bil sem priča dogodku, ki me je zelo negativno presenetil in pri tem sem bil naravnost šokiran in kar me je spodbudilo k temu, da napišem ta članek. Oče in sin sta vneto čakala na trenutek, da bosta ugledala svojega idola ter se mogoče celo fotografirala z njim ali dobila en podpis. V trenutku, ko sta dočakala trenutek in se je njun idol prikazal, je tiskovna predstavnica preprosto odrinila dlje časa čakajočega očeta in sina ter ju brezobzirno nagnala z besedama, da naj gresta stran, ker delata gnečo. Če je to odnos do tistih, ki plačujejo pregrešno drage vstopnice, potem je F1 po mojem mnenju izgubila smer in kompas, ki jim bi ga bo potrebno malo nastavit. Prepotentnim in visokoletečim smrkavcem v preobleki tiskovnih predstavnikov, telesnih stražarjev…, pa dati lekcijo bontona, da bodo vedeli, da niso eni in edini. Kovanec ima dve plati in naj si ne želijo, da bodo enkrat v vlogi čakajočih, kot sta bila to ta dva navijača.

Namerno nisem želel opisati za katero moštvo gre in za katerega dirkača, a v oči bode dejstvo, da je le peščica takšnih, ki so vedno pripravljeni na izmenjavo besed. Tisti, ki pa se jih tiče ta prispevek, pa so itak v vseh medijih F1 na prvih straneh in po mnenju njihovih tiskovnih predstavnikov ne rabijo še pozornosti neposrednih obiskovalcev dirk najhitrejšega cirkusa.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Grozny
Šunka?
19.3.2020 15:51:24

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija