EU birokracija in slovenski organi so zapovedali, da vam moramo povedati, da morate vedeti, da na naši spletni strani uporabljamo piškotke! Ja, imamo jih, pa tudi napolitanke in tiramisu. Lahko pa pridete tudi k nam na toplo mleko in Domačico ali pa mamin štrudl.

Če ostanete na naši strani, pomeni, da ste obveščeni in se s tem strinjate (če ne, pa si pojdite po piškotke drugam, v trgovino recimo).

Mimogrede, lačni otroci v Afriki nimajo piškotkov!!!!

Ugrizni in nadaljuj...
Komentarji   |   Po dirki v Silverstonu
Lewis, to zagotovo ni tvoj nivo
Dirka za VN Velike Britanija je bila - vsaj kar se tiče zadnjih 10-12 krogov - nora, enkratna, fenomenalna, fantastična in tisto, kar si navijači želimo. Štirje dirkači se do zadnjega zavoja borijo za zmago, noroooo…
Bojan Vrbnjak
9. julij 2018 | 8:06:50

Pustimo, kar se je zgodilo na začetku dirke, od štarta do tretjega zavoja, to se je na dirkah dogajalo in se bo. Napake delajo tudi najboljši, še boljši jo priznajo in se opravičijo. Prepričan sem, da noben dirkač trčenja ne povzroči namenoma – razen redkih izjem v bližnji in daljni preteklosti – ampak to ne pomeni, da bi morali na podlagi le-teh zadevo posploševati na vse. Prav tako se ni treba ozirati na komentarje navijačev, saj vemo kako je: vsak pač svojega konja hvali in zagovarja. Nič narobe, da ne bo pomote.

Da se vnaprej razumemo: občudujem Lewisa Hamiltona, izjemnega dirkača, velikega talenta in svetovnega popotnika. S svojim kolegom, našim fotografom Vidom Voršičem, sva v okviru dirke v Avstriji, debatirala o njem in dejal sem mu, kapo dol pred tem možakarjem. Kako mu sploh uspevajo ta potovanja, pojavljanje na rdečih preprogah, glasbena dejavnost, seveda tudi znane manekenke in pevke in povrhu vse to dokumentira na Instagramu, a na koncu pa še mora biti tako zbran za vsak dirkaški konec tedna. In to tudi je! Jebela cesta, res vsaka mu čast. In da, tukaj se strinjam z Berniejem Ecclestonom, ki je dejal, da Lewis za formulo ena naredi ogromno. Včasih so morali znane osebe povabiti in plačati, da so prišle na kakšno dirko, danes kar same hočejo priti. Se razume, večinoma zaradi našega Lojzeta, kot ga včasih sam poimenujem.

Ampak reakcija Lewisa po dirki v Silverstonu pa je za moj okus že presegla določeno mejo. Nič nimam proti, da dirkači kažejo čustva, da ne skrivajo solz, vse to zame človeka naredi še večjega. Če je v soboto Lewis pokazal svojo čustveno plat, vso veličino, ki ga krasi, je to v nedeljo pošteno umazal z blatom. Že bojkotiranje obveznega intervjuja v parc fermeju, kjer je Martin Brundle zbegano iskal rojaka, je obsojanja vredno. Toliko se je skliceval na navijače, ki so ga ponesli do drugega mesta, potem pa jih pusti takole na cedilu. Not the finest art, Lewis. Na odru za zmagovalce ga je Brundle vendarle ujel, pa še takrat je izjavil le nekaj vzdržljivostnih parol in se igral užaljenega otroka, ki so mu odvzeli priljubljeno igračko.

Ampak potem sledi pa jezen del njegovega čustvenega igranja v okviru dirkaškega konca tedna Velike Britanije. Ferrariju je očital zanimivo strategijo. Seveda se te besede niso navezovale na izjemen štart Vettla in dva postanka, katerima sta botrovali dve fazi varnostnega avta. Lewis se je navezoval na Raikkonena, ki je po napaki, katero je prizna in se Britancu tudi opravičil, trčil v zadek Lewisovega dirkalnika, ki se je zavrtel in padel na zadnjo mesto. S sijajno vožnjo, kjer je nizal kar nekaj kvalifikacijskih krogov zapored, se je na koncu prebil do drugega mesta. Nikoli ne bomo vedeli, ali bi brez nesreče bil višje ali ne. Ampak tole zares grandiozno predstavo si je uničil z enim stavkom očitkov na račun tekmeca. Da, Lewis je zares slab igralec. Verjamem, da noben vrhunski športnik ne želi izgubljati, toda pravi vrhunski asi znajo poraze priznat in čestitat tekmecu. In to jih dela največje.

Seveda pa Lewis ni bil edini, ki se je loti teh očitkov in obtožb namernega ravnanja. Bil je še najbolj blag v svojih obtožbah. Najbolj sta čez Ferrari po dirki udrihala šef ekipe Toto Wolff in Niki Lauda. Oba sta bila zares neposredna s svojimi obtožbami, tako da je na koncu že zvenelo, kot da je Ferrari kriv za Lewisov slab štart in da se je na njihovo pobudo proti njim zarotil cel svet. Razumem, da so se navadili časov bližnje preteklosti, ko so bili pri uvedbi hibridne tehnologije v formulo ena dominantni in skorajda nedotakljivi. A zgodovina nas uči, da so obdobja dominance minljiva.

Veliko bolj bi moral Lewis – še bolj pa njegov delodajalec – pregovorno pomesti pred lastnim pragom. Da sedaj zaostaja, čeprav ne veliko, za Vettlom, se mora zahvaliti samemu sebi in ekipi. Na zadnjih dirkah se ne more ravno pohvaliti s svojimi štarti. V primeru Silverstona so se ušteli pri izbiri kompletov določene zmesi pnevmatik, ekipa pa mu je letos z vprašljivo strategijo ukradla marsikatero boljšo uvrstitev in seveda tudi zmago. Seveda je najlažje, da lastne napake pripišeš tekmecu.

Prepričan sem, da so bile Lewisove izjave in reakcije po dirki v Silverstonu zgolj posledica čustev, adrenalina, razočaranja in goreče želje, da na domači dirki svojim navijačem pokloni zmago. Zaradi tega se mu lahko opraviči tudi špricanje druge obligatorne tiskovne konference. Verjamem, da bo po prespani noči prišel do spoznanja in da se bo zavedal, da je zanj, v pogledu igralstva, boljši Hollywood kot pa Bollywood. To lahko na najboljši način pokaže že na prihodnji dirki v Nemčiji, na domači dirki neposrednega tekmeca Vettla in na svojstven način vrne udarec in dokaže ter pokaže svojo veličino.    

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
CarlosCar
Popolnoma se strinjam z napisanim . Tokrat ga je Lujo res totalno mimo pihnil. Toda, ali ga je tako razkuril Kimi, ali Ferrari ali pa lastno moštvo - to bi bilo zanimivo vedeti. Mislim pa, da ga bolj kot vse to jezi dejstvo, da letos ne bo prvak, ker mora to biti Ferrari. In tako tudi bo.
11.7.2018 17:25:28

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija