EU birokracija in slovenski organi so zapovedali, da vam moramo povedati, da morate vedeti, da na naši spletni strani uporabljamo piškotke! Ja, imamo jih, pa tudi napolitanke in tiramisu. Lahko pa pridete tudi k nam na toplo mleko in Domačico ali pa mamin štrudl.

Če ostanete na naši strani, pomeni, da ste obveščeni in se s tem strinjate (če ne, pa si pojdite po piškotke drugam, v trgovino recimo).

Mimogrede, lačni otroci v Afriki nimajo piškotkov!!!!

Ugrizni in nadaljuj...
Komentarji   |   Monako 2018 in Silly Season
Kuharji govoric s čudaškimi recepti
Monako v formuli ena predstavlja dirko blišča in glamurja, toda vzporedno se tukaj pojavljajo govorice, ki so letos še posebej nenavadne, neumne in deloma brez kančka mesa na kosteh.
Bojan Vrbnjak
27. maj 2018 | 11:24:09

Monako, dirkaški konec tedna, ki je v veliki meri zavit v dragocen celofan blišča in glamurja, zabav takšnih in drugačnih, ki botrujejo k temu, da se srenja v paddocku pojavi šele po 12. uri. A letos je še posebej zanimivo, kajti pojavljajo se divje in vroče govorice, med katerimi najdemo tudi takšne, ki bi jih lahko pripisali učinku alkohola ali kakšnih drugi substanc, ki skrbijo za trenutno ali daljšo nerazsodnost. Del krivde lahko pripišemo tudi soncu, ki v višjih temperaturah skrbi za kisanje možganov.

Seveda je govora o dirkaškem trgu, kjer najdemo kar nekaj "začimb", s katerimi kuharji govoric pripravljajo svoje specialitete. Mnoge so absurdne in neokusne, na nekaterih bi lahko našli nekaj mesa, vmes pa so takšne, ki človeka vodijo do razmišljanja in ugotovitve, da bi vendarle lahko bilo kaj na tem.

Ena izmed govoric je verjetno nastala v duhu patriotizma te majhne kneževine, saj govori o tem, da bi lahko Charles Leclerc, ki se trenutno kali v ekipi Alfa Romeo Sauber – eni izmed B-ekip Ferrarija -, že v prihodnji sezoni postal moštveni kolega Sebastiana Vettla. Nemški zvezdnik se je na to govorico odzval zelo začuden in diplomatsko odgovoril, da o tem ne ve nič in da ni on tisti, ki podpisuje pogodbe z dirkači. Ampak verjetno so pri Ferrariju dovolj pametni, da mladenič in njihove akademije potrebuje še nekaj časa za nabiranje izkušenj.

Torej slovo Kimija? Samo iz Maranella ali celo iz formule ena? Finec zase pravi, da v njemu še vedno tli dirkaški ogenj in da bi si želel na vsak način nadaljevati z dirkanjem. Toda Iceman se zaveda, da to ni odvisno samo od njega, temveč od krogov okrog Marchionneja. Kuharji govoric vedo prav tako povedati, da bi se lahko Raikkonen znova vrnil v WRC prvenstvo, kjer je enkrat že nastopal. Ali ga bo tja poslal prav mladi Leclerc? Težko bi temu verjeli, čeprav je v formuli ena vse mogoče.

Direndaj navdušenja okrog Leclerca je tukaj še posebej veliki, kajti mladenič je doma prav tukaj v mestni državici ob Azurni obali. Mnogi so mnenja, da je to navdušenje nad Leclercom pretirano. A glej ga zlomka, aktualni svetovni prvak Lewis Hamilton to vidi drugače. Ali pa gre le za vljudnost, ki jo zvezdnik Mercedesa izkazuje mlademu novincu formule ena. "Menim, da je navdušenje okrog njega povsem upravičeno. Če okrog njega ni nobenega navdušenja, potem ne razumem, kdo naj bi bil sploh deležen navdušenja. Kajti če v nižjih serijah kažeš takšne sijajne predstave, potem spadaš sem."

In če smo že pri govorici okrog Leclerca in Ferrarija, bi se lahko mladi Monačan moral sprijazniti še s kakšnim letom ali dve v Sauberju. Vsi vemo, da Hamilton še vedno ni podpisal pogodbe za prihodnjo sezono – le-to naj bi sedaj po novih vesteh opravil po poletnem premoru -, zato se je na jedilniku kuharjev govoric pojavila jed, ki Hamiltona preobleče v rdeči kombinezon ekipe iz Maranella. Vettel in Hamilton moštvena kolega. Zanimivo, senzacionalno, edinstveno…zelo malo verjetno. Razen če mu Ferrari ne ponudi dovolj denarja, da bo lahko Britanec še naprej po svetu hodil po rdečih preprogah. Po preprogah barve svoje ekipe.

Ob pogledu nižje n meniju kuharjev govoric pa najdemo ponudbo, ki vse to, kar je doslej navedeno, obrne na glavo in iz same jedi naredi neokusno mineštro z nepravimi sestavinami. Kajti v Ferrari bi se lahko vrnil nihče drug kot Fernando Alonso. O sveta preproščina, čas za premislek. Sedaj imamo Vettla, Raikkonena, Leclerca, Hamiltona in Alonsa. Tukaj bo čakalna doba za posameznega dirkača kot pri našem zdravstvu. Mogoče pa ima Ferrari namen šefom iz Liberty Media predlagati, da poleg vse te solate iz novih pravil uvede še možnost, da lahko posamezna ekipa nastopa s štirimi dirkalniki. Kajti v Maranellu bi imeli toliko dirkačev, da bi jih še težko spravili v Haas ali Sauber.

Naj na koncu dodamo še jed, ki ne potrebuje prevoda in je dokaj okusna. Daniel Ricciardo 2019 pri Ferrariju. Avstralec, po vzoru Hamiltona, prav tako še ni podpisal pogodbe z Red Bullom – po mnenju mnogih pa naj bi jo, čeprav predpogodbo, podpisal s Ferrarijem -, in razumljivo, da so kuharji govoric morali ponuditi tudi to specialiteto. Če bodo v času poletnega premora ali prej v bikovskem hlevu že pričeli s prenovo enega izmed boksov, to pomeni, da taisto počnejo tudi v Maranellu, kjer pričakujejo novega poskočnega konjička iz Avstralije.   

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija