EU birokracija in slovenski organi so zapovedali, da vam moramo povedati, da morate vedeti, da na naši spletni strani uporabljamo piškotke! Ja, imamo jih, pa tudi napolitanke in tiramisu. Lahko pa pridete tudi k nam na toplo mleko in Domačico ali pa mamin štrudl.

Če ostanete na naši strani, pomeni, da ste obveščeni in se s tem strinjate (če ne, pa si pojdite po piškotke drugam, v trgovino recimo).

Mimogrede, lačni otroci v Afriki nimajo piškotkov!!!!

Ugrizni in nadaljuj...
Komentarji   |   Za boljšo F1
Naj znova treska in ropota?
Franz Tost, šef ekipe Toro Rosso, je pod vplivom komentarjev svojih prijateljev novim lastnikom formule ena Liberty Media predlagal, da je čas, da na dirkah med dirkači znova začne ropotati in treskati.
Bojan Vrbnjak
7. marec 2018 | 11:32:33

Avstrijec meni oziroma je prepričan, da bi za večjo popularnost formule ena navijači morali spet videti več nesreč in konkretnih bližnjih srečanj. Tost meni, da si želijo navijači bolj napeti šov, ki poleg prehitevanj zajema tudi nesreče oziroma trčenja med dirkači. Verjamem, da ni imel v mislih hude nesreče s poškodbami dirkačev – bog ne daj še s čem hujšim – in da gre v njegovi želji le za razsipavanje karbonskih delov po stezi, kar bi posledično vodilo do odstopov in morebiti tudi do presenetljivih zmagovalcev, kar si želi – po vzoru Leicester City zgodbe iz britanskega nogometa - dirkač ekipe Haas Kevin Magnussen.

Priznati moram, da sem pri tem v zagati. Ne vem, ali bi z njim soglašal ali pa mu odgovoril, da gre za neumno željo in predlog veljakom formule ena. Toda Liberty Media v tem primeru ni pravi naslov, dragi moj Franz. Vsaj neposredno ne. Seveda se lahko tudi sami zavzemajo za ostrejše dirkanje, toda prvi naslov za to je krovna organizacija FIA. Slednja bi morala – skupaj s svojimi komisarji dirk – nekoliko spremeniti svoj pogled na dirkanje in ne da za vsako malenkost opozarjajo dirkače. Včasih smo priča zares neumnim odločitvam. Človek dobi občutek, da se nek dirkač nasprotniku ne sme približati na slab meter, ker ga lahko doleti kazen. In če "ogroženi" dirkač začne stokati preko radijske zveze, so komisarji še toliko bolj občutljivi in dovzetni.

Starejša generacija, h kateri spadam tudi sam, se dobro spomni preteklosti, ko se je dirkalo na nož. Dvoboji so potekali tudi izven steze na travi, saj takrat ni bilo nekih določenih linij, belih črt, katerih dirkači niso smeli prevoziti z vsemi štirimi kolesi. Menim, da mi ni treba naštevati določene legendarne dvoboje, saj jih spletni video portali ponujajo na pretek. Seveda si mi starejši – in verjamem tudi mlajši – želimo več dvobojev kolo ob kolesu, več tveganj pri prehitevanjih, brez da bi seveda pri tem nevarno ogrožal tekmeca ali pa bil opozorjen ali kaznovan s strani komisarjev.

Ampak žal sta formula ena in dirkanje danes drugačna kot v tistih zlatih časih. V veliki meri so za to odgovorni varuhi pravil pri FIA. Tudi vpliv ekip oziroma še bolj proizvajalcev je vse večji. Prav je, da se varnost v formuli ena piše z velikimi črkami, toda pretiravati pa ni potrebno. Zavedati se moramo, da dirkanje v odprtih dirkalnikih s seboj prinaša tudi tveganja in nevarnost. Zato je potrebno, da se tega zavedajo tudi dirkači in ne počnejo neumnosti, kot na primer pred leti Romain Grosjean, ki je moral za svoje nevarno početje izpustiti eno dirko in katerega so se ostali dirkači pošteno bali. Toda dirkanje na nož z uporabo pameti pa vsekakor pogrešamo.

Nikakor pa ne smemo pozabiti na navijače. Če si nevtralni navijači želijo boljši šov, ki bi zajemal tudi trčenja, pa si navijači določene ekipe ali dirkača to seveda ne želijo. In tukaj je tisti dvorezni meč, o katerem velja razmisliti. Formula ena bi lahko s trčenji pridobila na popularnosti – in prijatelji Tosta bi bili srečni in zadovoljni, Magnussen pa bi na odru za zmagovalce videl nek neznani obraz -, toda istočasno bi lahko to popularnost tudi izgubila. Zamislimo si samo Hamiltona, ki ima za seboj celo armado navijačev – tudi tistih z rdeče preproge. Verjetno bi nastal pogrom, če bi se Lojzetu zgodilo, da bi nekajkrat odstopil zaradi trčenja s tekmeci. Ali pa vzemimo Ferrari in njegove tifozije. Verjamem, da po štartu lanske dirke v Singapurju niso bili navdušeni nad tem, ker je med Vettlom in Raikkonenom počilo (za boljši šov), temveč se jim je stemnilo pred očmi.

Na koncu lahko samo upam, da Tost s svojim predlogom za več nesreč na dirkah ni padel pod vpliv ameriških dirk in da med njegovimi prijatelji ni Američana, za katerega je dirka zanimiva le v primeru, da nekajkrat pošteno zaropota, da se na stezo poda rešilec in da prireditelji potrebujejo eno uro, da počistijo stezo dirkališča. Dovolj časa za Američane, da si gredo po novi hamburger in pivo ter si ogleda nekaj reklam na velikem zaslonu. Tam tudi nikogar ne zanima, kako dolgo traja dirka. V formuli ena pa je čas omejen.                  

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
ripmork
Že dve desetletji, kar spremljam ta šport občasno od koga slišim vedno eno in isto mnenje; "da bi več gledali, če bi večkrat kaj tresknilo" Pomoje tu ne gre za zanimanje za dirkalni šport. Pač pa za isti vzgib, kot ga ima množica, ki gleda kompilacije car crash-ov na Youtube-u. Pa nič ne moraliziram, aktraktivno je videt kaotično dogajanje,... sam ko vidiš nekaj hudih nesreč in tisto mučno čakanje na novice, da je vse v redu,... še danes ne vem, kako je npr. Kubica preživel tisti trk v zid 2007 v Kanadi, ker tisto je bil enostavno čudež. Publika je tako apatična nad predvidljivostjo tekem in ustaljenim ritmom dogajanja na dirkah da bi rada videla karkoli, kar bi razbilo monotonijo, to je verjetno glavni vzrok. Da ekipe iz začelja zadihajo vodilnim in postanejo dirkalniki vodljivejši v zavetrju bo publiki dogajalo, pa če niti eno krilce ne odleti
7.3.2018 22:09:55

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija