Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Christian Horner
Pred desetletjem so bili mehaniki še bolj obremenjeni
Toto Wolff meni, da je 23 dirk v sezoni preveliko breme za tehnično osebje v ekipah, Christian Horner pa se s tem ne strinja.
Ursa Prosenjak
13. oktober 2021 | 18:23:51

Sezona 2022 bo po številu dirk najobsežnejša doslej, kar bo povečalo delovno obremenitev sodelujočih. Christian Horner v tem ne vidi težave, saj verjame, da se bo delo razporedilo na drugačen način.

»Vsi imamo v življenju izbire. Lahko greš v Formulo 2, kjer opraviš 12 dirk in zaslužiš polovico manj. Marsikdo je pozabil, da smo pred 10 ali 15 leti imeli testiranja v januarju, potem pa so dirkači in njihovi mehaniki imeli eno za drugim dirko in testiranje, pa potem spet dirko in spet testiranje,« razmišlja Horner.

V obdobju, ki ga omenja, je bilo sicer manj dirk, vendar ni bilo omejitev pri testiranjih. Mehaniki so bili takrat še bolj obremenjeni kot zdaj.

Vseeno pa Horner vidi možnost izboljšanja učinkovitosti. Dirke bi lahko bile po svetu razporejene bolj ekonomično. »Število dirk je povsem obvladljivo, če bi bile razporejene v smiselnem zaporedju glede na njihovo geografsko lego.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
HondaAcura
Se strinjam, lahko bo izvedli razpored volj ekonomično ne pa malo sem malo tja po svetu 😂😂
14.10.2021 1:17:50

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2021 Avtomanija