Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Ferrari
Dolg postanek zaradi napake
Vodja ekipe Ferrari Mattia Binotto je razkril, da je za 8,1 sekunde trajajoč postanek Carlosa Sainza kriva računalniška napaka signaliziranja.
Ursa Prosenjak
11. oktober 2021 | 21:47:14

Po menjavi gum lahko dirkač zapusti boks šele po odobritvenem signalu kontrolnega sistema, povezanega s pnevmatsko pištolo. Sainz je na nedeljski dirki signal prejel šele po več kot 8 sekundah, kar je pomenilo 5 zapravljenih sekund.

Binotto pojasnjuje: »Postanek je bil končan v običajnem času, toda signala, ki ga mehanik pošlje s pritiskom na gumb, sistem ni zaznal. Nekje je napaka in to moramo temeljito analizirati.«

Ekipa se je ob koncu Sainzu opravičila po radiu, toda dirkač ni bil posebno razočaran. Namesto tega se mu je dejstvo, da bi brez omenjenih težav lahko zbral več točk, zdelo spodbudno.

»Danes ni dan za obžalovanje,« je povedal Sainz po dirki. »Bil je zelo pozitiven dan. Uspelo mi je držati dober tempo in nekajkrat zelo dobro prehiteti. Zelo sem se zabaval med dirko. Ne morem biti razočaran. Po daljšem postanku vedno ostane občutek »kaj pa, če…«, toda to bomo hitro pozabili in pustili za sabo.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
zoki
Ogromno napak, od kar je FIA to spreminjala. Edino Merc nima problemov s tem
12.10.2021 10:41:57

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2021 Avtomanija