Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Ross Brawn
Dva petelina na dvorišču
Dirka v Monzi je s trčenjem Hamiltona in Verstappna ponovno poskrbela za kresanje mnenj med navijači, ki vidijo dogodek vsak s svojimi očmi. Tudi Ross Brawn je predstavil svoj pogled na situacijo.
Ursa Prosenjak
13. september 2021 | 23:39:57

»Navijači se bodo razdelili na dva pola, o tem ne dvomim,« je prepričan Brawn. »Jasno je, da bi se lahko oba temu izognila. To je le še ena posledica spopada dveh mož, ki ne želita popustiti. Škoda je, da sta končala v pesku, saj bi to lahko bila odlična dirka. In za to smo bili prikrajšani.«

To pa ni prvi incident med dvema velikima v tej sezoni. Podobno situacijo smo doživeli že v Silverstonu, kjer je odstopil le Verstappen, Hamilton pa je slavil zmago. »Zanima me, kako bo to vplivalo na njuno trajajočo bitko za naslov. Preživeli smo že Silverstone, kjer je bil velik in kontroverzen incident, ki po mojem mnenju ni spremenil dinamike med njima. Gre za situacijo dveh petelinov na dvorišču in to so posledice.«

Brawn upa, da kazni in incidenti ne bodo vplivali na izid prvenstva. »Prvenstvo se osvoji na stezi in ne s sodniškimi odločitvami.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
sputnik
je pa razlika ali dobiš 25 točk ali jih ne. lojze jih v angliji je max pa ni dobil nič. in max ima že kar preveč ničel to sezono.
14.9.2021 7:22:20
spartan
FIA naj pusti dirkačem, da delajo to, kar znajo - dirkajo. Rivalstvo je nekaj povsem normalnega.
14.9.2021 7:43:30
Dynisco
Kar je Hamilton dobil v Silverstonu je bila 10 sekundna kazen, ostalo si je majstorsko privozil! Paglo je pa na Lewisu poračunal svoj sfaljeni postanek...
14.9.2021 9:06:11
dbench
Lahko se fajn tepejo po glavi pri Mercedesu, da so zafrknili postanek Lewisa, saj bi se ob normalnem 2,5 s postanku vrnil pred Norrisa in Maxa.
14.9.2021 11:39:23
M.S.
Preveč vmeševanja v dirkanje s strani komisarjev! Samo zatirajo pravo dirkanje! Imamo daleč najboljšo sezono zadnjih let, z velikim rivalstvom med dvema generacijama! Scenarij kot iz filma.... ampak ne... moramo to vse zatreti! Ne ena ne druga nesreča ni bila nič posebnega... dirkanje na nož, noben noče popustit, ego obeh zelo visok! To potrebujemo, to potrebuje F1. Nesreče med Hamiltonom in Maxom samo dodajo k rivalstvu. Namesto da promovirajo to, oni zatirajo z nekimi kaznimi, da bota naslednjič vozila rezervirano!
14.9.2021 11:48:17
RenaultF1
M.S. ne bosta. Max se ne bo spremenil cez noc in verjamem da se nekaj naslednjih sezon ne. Lojz je pa tudi ugotovil, da s popuscanjem samo izgublja... Torej se bomo gledali trke nic se bati. Upam le da ne s kaksnimi hujsimi posledicami. Sicer sem mnenja da sta obe nesreci dirkaski, tako v Angliji kot v Italiji. Seveda imajo komisarji pravico do svojega mnenja in s tem kaznovanja obeh trdobucnezev. Sem pa mnenja da bi obe nesreci lahko preprecil Max sam... Vendar ni. Pa nisem nikakor Lojzov navijac. Vendar razumem stanje duha pri njem .
14.9.2021 13:07:49
Aichi
@Sputnik, in ja, zato je treba še kako ničlo zrihtat Hamiltonu...
14.9.2021 13:35:08
Navijac
po pravici povedano je bilo brez teh dveh petelinov še najbolj zanimivo ker zaostanki niso bili toliko ekstremni kot bi sicer bili.
14.9.2021 14:57:47
dbench
+1. Najboljše kar se je lahko zgodilo za pestrost te dirke je bilo to, da je Ricciardu uspelo zvozit prvo šikano na 1. mestu.
14.9.2021 15:54:56
Soling
Maxa bi bilo potrebno fajn kaznovat, da bi si zapomnil svoj manever. Obnaša se kot en Mazepin. Slednjega naj da RB v drugi avto pa imajo idealno rušilno postavo. Lewis se je odločil, da se mu ne bo umikal, Max se mu tudi ne bo, zato pa bi morala kazen odtehtati svoje. Če bo Max tak umetnik, da bo z bolj konkurenčnim avtom zapravil to sezono, bo to zaradi takšnih manevrov. Se mi pa vse bolj dozdeva, da je bil ta manever naklepen, ker je vedel, da Lewisa ne bo sposoben na tej stezi prehitet.
15.9.2021 6:00:55

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija