Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   FIA
Strožji nadzor nad dirkalniki
V boju proti nelegalnim dirkalnikom na stezi je FIA sprejela različne ukrepe, s katerimi bodo pogosteje preverjali legalnost avtomobilov.
Ursa Prosenjak
6. april 2021 | 19:34:51

Ukrepi so začeli veljati z dirko v Bahrajnu, Nikolas Tombazis, vodja tehničnega oddelka FIA, pa zagotavlja, da bodo preverjanja izvajali veliko pogosteje.

»Razlog za to je vse večja tehnična zapletenost dirkalnikov, zelo težko jih je popolnoma razstaviti,« pojasnjuje Tombazis. Nov postopek predvideva naključen izbor določenega števila avtomobilov ob vsaki dirki, ki jih bo FIA še posebej skrbno pregledala.

V Bahrajnu je to preverjanje doletelo dirkalnika Sergia Pereza in Jukija Cunode. Še devetim dirkalnikom so preverili porabo olja, iz dirkalnikov Maxa Verstappna in Lewisa Hamiltona pa so vzeli vzorce olja. »To bomo počeli na vsaki dirki. Dirkalnik je razdeljen na 20 pomembnih sektorjev in ob vsakem dirkaškem vikendu jih bomo nekaj preverili.« Tombazis sicer priznava, da lahko naključna izbira sproži dvome in nesoglasja. »Želimo uveljaviti aspekt naključja, zavedanje, da je lahko avto pod drobnogledom kadarkoli. Teoretično je lahko isti avto preverjen petrkrat.«

»Vse ekipe bodo vedno dvomile o svojih največjih tekmecih. Prepričane bodo, da je ta in tak ekipa igrala nepošteno in verjamem tudi, da se to tudi res lahko zgodi. Lahko celo brez naše vednosti,« zaključuje Tombazis.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
andrej
nikolas tombazis ? torej v imoli in monzi ne bodo preverjali ferrarijevih dirkalnikov
7.4.2021 14:40:53

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija