Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Otmar Szafnauer
Nad Vettla so se zgrnile vse težave
Po težki zadnji sezoni s Ferrarijem se za Sebastiana Vettla tudi prva sezona z Aston Martinom ni začela najbolje. Zaradi kazni je začel dirko z zadnjega mesta in se ni več mogel prebiti do točk na koncu, med dirko pa je bil še kaznovan. Vseeno ekipa ni izgubila zaupanja vanj.
Ursa Prosenjak
4. april 2021 | 18:43:37

»Na zadevo lahko pogledamo s svetle plati. Začel je z zadnjega mesta in nekaj časa celo vozil v prvi deseterici,« je spodbuden vodja ekipe Otmar Szafnauer. »Po dirki sem moral prej oditi, zato nisem dobil povratne informacije od njega samega, toda videl sem, da njegovi časi niso bili veliko slabši od Lanceovih.«

 A položaj na stezi je pomenil, da Vettel nikakor ni mogel ujeti pravega ritma. Szafnauer meni, da je še prezgodaj za oceno, ali je Vettel v pravi formi ali ne. »Šele začetek sezone je. Med testiranji ni odpeljal veliko krogov, poleg tega si je delil avto s Strollom in zdelo se je, da so prav njega doletele vse težave z avtom.«

»Avto, ki ga vozi zdaj, je popolnoma drugačen od tega, česar je vajen.« Edini krog, kjer je res lahko dal vse od sebe, je bil v kvalifikacijah, pa še tega je pokvaril Nikita Mazepin s svojim vrtenjem v prvem zavoju. »Samo takrat se je počutil res dobro v avtu. Prepričan sem, da bomo uredili vse težave,« zaključuje Szafnauer.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
sputnik
res je neumnost vse sodit po eni sami dirki
5.4.2021 8:38:50
xrenaultx
Saj se ga ne rabi soditi po eni sami dirki. Lahko se ga sodi vse od takrat, ko pri RedBullu ni dobil več dirkalnika, ki se ne vozi kot po tračnicah.
5.4.2021 9:35:16
Whiteswan
Bogi revcek, se njegov zascitnik Bernie mu je svetoval da se spoka v penzijo, na koncu ga je zascitil pri Ferrariju (kjer je bil osramocen), sedaj so ga se potisnili v AM kjer ga tudi sine sola..... Velika reklama za "povratnike".
5.4.2021 13:50:55
tadejkrze
S čim ga šola? Z desetim mestom? Sami preroki tu, po eni dirki.
5.4.2021 15:13:00
trzo
Res je, dajmo dajmo, počakajmo ene 5 dirk, bomo potem lahko kaj rekli.
5.4.2021 15:48:15
Konig
Še vedno težko verjamem, da bi ga Stroll lahko redno premagoval. So pa te njegove napake res čudne. Sploh to trčenje v Ocona in potem še neko sprenevedanje, mi je res nerazumljivo
5.4.2021 16:51:35
Soling
Glede na minimalne kilometre, ki jih je prevozil na testiranjih, potem težave z dirkalnikom, podobne kot jih ima tudi Mercedes... Sigurno rabi nekaj dirk, da se stabilizira, če ne pa naj Russlla vzamejo in bo takoj zmagal.
5.4.2021 18:33:12
autogeek
ČE se bo navadil na dirkalnik, potem bo ok, sicer bo za Strollom. Eni so pač malo bolj rigidni v privajanju. Zato pa je ekipa, ki mora ugotoviti, kakšne so te navade in razvade. Držim pesti, da dobro nadaljuje.
5.4.2021 19:14:06
miata.knight
Ah, Seb ima težave s psiho in s svojimi mislimi je precej nizko. K temu niso prispevale samo slabe sezone, odpus pri Ferrariju - tudi mentalno se je spremenil. Ni več nima tiste agresije, ega, zmagovalnega mojo-a itd. Nekako je postal "nice guy" (kar je v bistvu super za osebnostno rast - ne pa za v F1). Avto bo že naštudiral v simulatorju in med sezono. Za mental pa potrebuje enega "guruja" (če ga še nima), ker se bo sam težko izvlekel od tam.
6.4.2021 11:02:03
Whiteswan
Fettel komaj Latifija prehiti na dirki, pa se tu neki poznavalci sprasujejo ko koga sola. Malo resnosti prosim.
7.4.2021 6:17:43

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija