Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   AlphaTauri
Brez kazni zaradi zrahljanih pasov
FIA ni odkrila nepravilnosti v pripetljaju Danila Kvjata na dirki na Portugalskem.
Ursa Prosenjak
21. november 2020 | 19:48:59

Med portugalsko dirko je Danil Kvjat doživel nevaren trenutek: nenadoma se mu je zrahljal varnostni pas. Da bi se izognili tovrstnim pripetljajem v prihodnje, je FIA proučila, kaj je bilo narobe v dirkalniku ekipe AlphaTauri.

Kvjat je med dirko opozoril na svoje varnostne pasove, ki so se mu zdeli preveč ohlapni in ni bil prepričan, da zagotavljajo potrebno varnost. Po zadnjem postanku je ponovno opozoril na neobičajno ohlapne pasove, vendar mu je ekipa svetovala, naj kljub temu odpelje preostalih deset krogov in konča dirko. Glavni komisar Michael Masi se je nato pogovoril z ekipo in je zdaj pojasnil razplet situacije: »Raziskava in številni pogovori so pokazali, da njegovi pasovi niso bili toliko zrahljani, da ne bi zagotavljali varnosti, ekipa pa je to tudi preverila.«

FIA tako ni našla nepravilnosti in ni kaznovala ekipe.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija