Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Honda
Motor za zmago na vsaki dirki
Honda namerava Verstappnu dati motor, s katerim lahko zmaga na katerikoli dirki F1.
Artur Švarc
14. januar 2020 | 0:29:46

Masaši Jamamoto, šef Honde, bi rad zagotovil, da ima njihov mladi as vsak hip na voljo motor, s katerim lahko zmaga na katerikoli od 22 letošnjih dirk. Kjer je bil rezultat odvisen od motorne moči, Red Bull lani ni zmagoval, česar pa letos Japonci ne bodo dopustili.

»Strinjamo se, da lahko Red Bull začne sezono kot druga ekipa za Mercedesom, za kar moramo narediti dober motor. Lani je bilo precej odvisno od dirkališča, letos to ne sme biti pravilo. Maxu moramo povedati, da smo vrhunski na vsaki dirki.«

Max je lani končal na tretjem mestu v prvenstvu, najvišje do zdaj in pred obema Ferrarijevima dirkačema. Hondin šef verjame, da del tega uspeha leži tudi v zaupanju Verstappna do Honde.

»Kar smo lahko dali lani Maxu, je bila vzdržljivost motorja. Zato je imel več časa za pripravo na kvalifikacije. Ni ga rabilo skrbeti, ali bo motor zdržal, zato je lahko več časa posvetil finim nastavitvam za dirko in kvalifikacije. Mislim, da je zato dosegel boljši rezultat kot v preteklih letih.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
roberto
Če bo Ferrari poštimal lego v ovinkih in dal Sebu tak oprijem, kot ga rabi, potem se bo MAx spet boril le za 3. mesto. Prvo je pa tako ali tako oddano, ker ima Merc še vedno predober avto.
14.1.2020 12:13:24
hubertfast
@roberto, naj se tvoje besede pozlatijo : )
14.1.2020 13:06:52
Gazibo2
Naj se Masašijeve besede pozlatijo.
14.1.2020 21:15:16

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija