Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Williams
Prazen sponzorski prostor bo zasedla Lavazza
Po katastrofalni sezoni za Williams so bili odhodi sponzorjev le vprašanje časa.
Milan Klemenc
9. januar 2020 | 0:02:13

Najprej je konec leta 2018 nekdanje prvake zapustil imenski sponzor Martini in temu je po sezoni 2019 sledila tudi Rexona. Po odhodu Kubice je odšel tudi njegov osebni sponzor Orlen.

Pomanjkanje sponzorjev in sredstev v sezoni 2019 je bilo vidno tudi na rezultatski lestvici, ki je kazala klavrno podobo Williamsovega izkupička. Črni oblaki so se zgrnili nad ekipo iz Growa in nič ni kazalo, da se bo hitro našel kdo, ki bi si želel biti napisan na dirkalnikih, ki so obsojeni na zadnjo vrsto.

S prihodom Nicholasa Latifija v  Williams je pot k njim našel sponzor Sofina Foods, ki je v lasti Latifijevega očeta. Le nekaj dni po prihodu Sofina Foods je svoj prihod napovedala tudi Lavazza. Tako kot Sofina bo tudi Lavazza imela svoje mesto na dirkalniku FW43. Napoved Williamsa in Lavazze ni povsem presenetljiva. Lavazza je eden večjih proizvajalcev kave in je osebni sponzor Latifija od leta 2016 ter se sedaj oglašuje sočasno s kanadskim dirkačem, kar pomeni, da brez Latifija ni Lavazze.

Veselje Claire Williams, ki pri tem ne skriva navdušenja je veliko: »Lavazza in Williams imata enake vrednote, saj oboji gradimo naše uspehe s strastjo do dela in produkta. To je skupaj z inovacijami in podjetništvom dobra podlaga za močnejše odnose.«

Šef marketinga Sergio Cravero iz Lavazze je sporočil, da so s sklenjenim poslom zadovoljni: »Veseli nas, da lahko še naprej podpiramo našega mladega ambasadorja in nadarjenega dirkača Nicholasa Latifija na njegovem potovanju v svet F1 skupaj z ekipo Williams. Lavazza bo s pomočjo pomembnih partnerstev in v skladu z našo strategijo internacionalizacije po vsem svetu širila svojo blagovno znamko in italijansko kulturo kave.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
hubertfast
Naj Lavazza deluje kot slogan. Piu la mandi giu e piu ti tira su. 😎
9.1.2020 12:20:41

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija