Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Renault Brakegate
Nelegalne zavore že celo leto?
Razsežnosti Renaulta in njihovih zavor so precej večje kot se zdi po pritožbi Racing Pointa po VN Japonske.
Artur Švarc Renault F1
17. oktober 2019 | 6:03:08

Če se izkaže za resnično, da je Renault že celo sezono nedovoljeno upravljal z nastavitvami zadnjih zavor, lahko pomeni to najmanj odvzem vseh točk.

Seveda ne smemo niti mimo tega, da bi bil močno okrnjen imidž velikega svetovnega proizvajalca. FIA je po dirki v Suzuki zaplenila kontrolne enote in volane obeh dirkalnikov, da bi ugotovili, ali Renault uporablja prepovedano samodejno prilagajanje razmerja zavorne moči, o čemer smo že pisali.

FIA bi lahko odločitev sporočila še ta teden, pišejo nekateri mediji, kazen pa lahko vključuje tako finančni udarec, odvzem točk ali celo diskvalifikacijo iz sezone. Kaj bi to pomenilo za vodstvo Renaulta, si lahko le mislimo.

Cyril Abiteboul je povedal, da se bodo borili z vsemi pravnimi močmi.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
ripmork
F1 je polna zgodb, kjer so ekipe spretno zaobšle pravila oz. tehnično preverjanje, ko so jih dobili se je vedno zgodilo le eno - zaostritev preverjanja in dopolnitev pravilnika (pa seveda, umik sporne tehnologije). V principu ne vidim razlike med temle in mass-damperji, recimo. Je možno, da še kaka ekipa tak sistem uporablja, pa FIA tega ni dojela? Da bi jim odvzeli pike ali pa diskvalificirali se mi zdi pretiravanje, pa res nisem privrženec rumenih,...
17.10.2019 8:26:34
Fero
Mora biti pa Renault res slab dirkalnik, če navkljub takim zadevam veliko zaostaja..
17.10.2019 10:26:44
hubertfast
No, zanimiva tematika za Badgerja, da naredi kak prispevek na to temo, kako so komu kdaj prepovedali legalno ali tudi nelegalno rešitev.. Mass dumper, tretja stopalka, dodaten rezervoar,, f duct..... Nekaj kar mi je na brzino prišlo na misel.
17.10.2019 12:16:46
SimonJazbec
@hubertfast seveda je zanimiva iztočnica, in to bom naredil, seveda ne vse skupaj ampak postopoma.....za pokušino pa bom začel delati tudi predstavitev tistih bolidov, ki so tehnično zaznamovali F1.... Glede pa takih in drugačnih rešitev......mnoge so bile legalne, ker jih pravilnik sploh ni zajemal in bile kasneje prepovedane. A ker menim, da je treba malce tudi rotirati teme, da ne bo dolgčas ( da ne bo samo zgodovina nor.) bo to prišlo na vrsto malce kasneje....
17.10.2019 12:49:08

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija