Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Leclerc o trčenju z Maxom
Potem pač tako
Bližnja srečanja Charlesa Leclerca in Maxa Verstappna na dirki v Avstriji še naprej ostajajo vroča tema, tudi v Silverstoneu. Mladi dirkač Ferrarija pravi, da mu je prav, če se lahko dirka z več agresivnosti in da bo sedaj pač tako.
Bojan Vrbnjak Arhiv
12. julij 2019 | 8:32:08

Seveda smo še naprej priča kontroverznim debatam: Kako je lahko Sebastian Vettel v Kanadi prejel kazen v trdem dvoboju z Lewisom Hamiltonom? Kazen, ki ga je stala zmage. In zakaj so varuhi pravil v Avstriji Maxa Verstappna pustili nekaznovanega, ki se je s komolci prerinil pred Charlesa Leclerca? Vsak pravi dirkač bi odgovoril sledeče: Če je bilo ravnanje Maxa v Avstriji na meji, vendar pa ni bilo kaznovano, potem bi moral nekaznovan ostati tudi Vettel v Kanadi.

Dva primera, dvakrat sprejeta sodba proti Ferrariju. Sebastian Vettel tega ne želi pretirano vrednotiti. "Veliko bolj gledam na to iz vidika, da smo bili dvakrat v stanju, da osvojimo dirko. Enkrat smo kot prvi prečkali ciljno črto, enkrat smo to tesno zamudili. Kaj se je zgodilo v Avstriji, je bilo dirkanje, tukaj ni šlo za otroški vrtec, tam se je odločalo v korist športa. Zato s tem nimam težav."

Ampak, ali nima težav s tem tudi Charles Leclerc, ki je želel v Avstriji postati 108. zmagovalec dirke F1? V paddocku Silverstonea je 21-letnik povedal: "Moj pristop se bo spremenil. Bilo mi je pokazano, da so se meje prestavile. Kot dirkač sem skorajda nekoliko olajšan, kajti pravi dirkač želi biti agresiven. Tako kot je bilo pokazano v Avstriji, imamo očitno pravico do te agresivnosti. Želel bi si le, da bi bile odločitve komisarjev nekoliko bolj izenačene, tako da bi bolje vedeli, kaj lahko počnemo na stezi."

"Nimam težav s tem, da Max ni prejel nobene kazni. Toda če si natančno pogledam, kaj se je pred tem zgodilo na stezah, potem moram povedati, da so bile pri tem tudi veliko manjše stvari, kjer pa je prišlo do izrekanja kazni. Ampak kot rečeno, če lahko dirkamo tako, potem pač tako."

"Hitro sem lahko odkljukal, kar se je zgodilo v Avstriji, prav tako nimam težav z Maxom. Želim le, da so odločitve komisarjev bolj konstantne in da je vsem jasno, kaj lahko počnemo. Z Verstappnom sva imela v gokartu nekaj sočnih dvobojev in upam, da bova lahko to pokazala tudi v F1. Ne nazadnje je bilo v Avstriji tako, da je imel Max s svojimi gumami takšen presežek hitrosti, da bi bilo zame zelo težko ga zadržati za seboj. Njegov manever zame ni bil v redu, ker menim, da je bilo to, v primerjavi s predhodnimi primeri, preko meje."

"Seveda sem si želel zagotoviti svojo prvo zmago, toda v nedeljo zvečer mi je bilo bolj pomembno vedeti, kaj je sedaj v pogledu etikete na stezi dovoljeno." In kaj Leclerc pričakuje od Ferrarija v Silverstoneu? "Na prihodnjih dirkah pričakujem za nas težko nalogo, istočasno pa verjamem, da lahko stojimo na odru za zmagovalce in z nekoliko sreče lahko osvojimo tudi prvo zmago v letošnji sezoni. Ocenjujem, da bo Mercedes tukaj na domačem terenu zelo močan. Ampak sanjati ni prepovedano."                                

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija