Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Mattia Binotto
Kaj se je naučil od Michaela Schumacherja
Mattia Binotto pozna Michaela Schumacherja iz skupnega časa pri Ferrariju. Današnji šef ekipe govori o tem, kaj se je naučil od Schumacherja in o skupnih točkah s Sebastianom Vettlom.
Bojan Vrbnjak Arhiv
11. julij 2019 | 8:29:43

Mattia Binotto je doživel celoten čas Michaela Schumacherja pri Ferrariju. Od začetka do konca. Že več kot 20 let je Binotto pri Ferrariju dejaven na različnih položajih, s Schumijem je delal kot inženir, ko se je ta iz Benettona preselil k Ferrariju. To je bil na začetku čas, ko ekipi ni šlo, toda kot je znano, je Schumacher po petih letih neuspeha nanizal pet naslovov zapored v rdečem dirkalniku.

In kaj se je Binotto naučil od Schumacherja? "Nikoli se predati. In kako pomembno je trdo delo," tako Binotto za Auto Bild Motorsport. "Tudi v letih, ko je Ferrari predčasno osvojil naslov prvaka, Michael Schumacher ni želel videti opuščanja, temveč je zahteval trdo delo naprej in želel je videti napredek."

Danes je Binotto šef ekipe Ferrari in dela skupaj s Sebastianom Vettlom. Pri slednjem Binotto vidi stvari, ki spominjajo na Schumacherja. "Oba sta vodilni osebnosti. Oba sta šampiona. Oba trda delavca," tako Binotto. In oba sta tudi ekstremno ambiciozna. Vettel lahko hitro postane besen, če začuti, da je bil nepošteno obravnavan. Tako kot v Kanadi, ko je zaradi kazni pribitka petih sekund izgubil zmago, katero si je za zeleno mizo prilastil Lewis Hamilton. "Zame osebno je storil vse prav. Na stezi se je boril kot lev in je bil po dirki zelo razočaran. Pokazal je svoja prava čustva in v tem ni nič narobe."

Z Mickom Schumacherjem ima Binotto v mladinskem kadru ekipe sina sedemkratnega prvaka. Mick je na zadnji dirki v Avstriji tesno izgubil svoje prve stopničke v F2, vendar pa v svoji prvi sezoni uči na mnogih grenkih izkušnjah. Za Binotta je to nekaj povsem običajnega. Sam trdi, da je zelo lep občutek, da ga imajo v svojem kadru. "Ampak imamo tudi veliko odgovornost. Mick je star šele 21 let. Dati mu moramo možnost in potreben čas, da se v miru razvija."                      

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija