Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Williams
Posebna obletnica za Franka Williamsa
Williams bo letos v Silverstonu obeležil petdesetletnico Franka Williamsa na čelu svoje ekipe.
Artur Švarc
10. julij 2019 | 12:00:00

VN Velike Britanije v Silverstonu bo 824. dirka Franka Williamsa v F1. In čeprav legendarni Frank Williams ne potuje več na dirke, ga lahko tudi letos pričakujemo na domači dirki. Na dirkališču, kjer je potekala tudi prva dirka v zgodovini F1, je Williams tudi prvič zmagal in sicer je tu dirko dobil 1979 Clay Regazzoni.

»Veselimo se domače dirke in izzivov tega legendarnega dirkališča in našega napredovanja,« je povedal glavni inženir Dave Robson.

»To bo prvič, da bo George Russell nastopil v F1 pred domačim občinstvom in bo občutil moč publike.«

»Ta dirka je zelo blizu naše baze in veselimo se, da bo tudi Sir Frank ta vikend tu ob 50-letnici vodenja ekipe F1.«

Če je ekipa Williams GP v F1 šele od 1977, pa še to prvo leto z Marchom 761 in Belgijcem Patrickom Nevejem za volanom, marsikomu ne bo štimala matematika. A treba je povedati, da je Sir Frank Williams s svojo ekipo nastopal že od VN Španije 1969 pod imenom Frank Williams Racing Cars in s kupljenimi dirkalniki. Vse od prvih uspehov 1978 vidnejših rezultatov niso beležili.

Posted by
Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Asinorampante78
Legenda.
10.7.2019 13:54:06

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija