Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   F1 sezone 2022
Znova dirka v Sepangu?
Ni nujno, da je neko slovo za vekomaj. Po menjavi vlade je Malezija izrazila zanimanje, da bi leta 2022 znova izvedli dirko F1.
Bojan Vrbnjak Arhiv
23. april 2019 | 11:30:05

Malezija je zaključila s F1. Pravzaprav. Čeprav se je azijska država po letu 2017 poslovila od kraljevega razreda motošporta in ni več izvedla nobene dirke na stezi Sepang Circuit, pa sej znova razmišljajo o vrnitvi na koledar dirk F1. Sprememba mnenja ima predvsem politično ozadje, kar sporočajo kolegi iz Autoweek, ki se sklicujejo na poročanja Fox Sports. Kajti od lanskega leta je na mestu predsednika vlade znova Mahathir bin Mohamad. Tekom njegove prve vladavine do leta 2003, so zgradili dirkališče in se uveljavili kot stalno prizorišče F1. Očitno se sedaj znova zavzema za dirko v kraljevem razredu motošporta.

"On je že izrazil željo, da naj bi se F1 nekega dne znova vrnila v Malezijo," pravi šef dirkališča Sepang Razlan Razali. Vendar pa se Malezija ne želi vrniti za vsako ceno. "Po naši zadnji dirki leta 2017 naj bi minilo vsaj pet let." To pomeni, da bi se lahko Malezija vrnila v letu 2022. V tem času čakanja pa želijo odgovorni podrobno spremljati razvoj F1, ne nazadnje je Malezijo svoj odhod iz F1 utemeljevala s previsoko pristojbino in posledično s tem premajhnim izkupičkom opravljenih investicij.

"F1 se bo v naslednjih dveh ali treh letih zagotovo razvila naprej. Tudi dirkanje bo boljše," meni Razali. Vendar pa to ne pomeni samodejne vrnitve Sepanga. "Če želi Liberty Media sedaj imeti več uličnih dirk, potem se mogoče želimo vrniti, vendar pa nas v tem trenutku nočejo. Enostavno moramo počakati."      

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija