Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Gerhard Berger
Binotto s preveliko odgovornostjo
Gerhard Berger je prepričan, da je šef ekipe Ferrari Mattia Binotto sposoben človek, vendar se boji, da je na njegovih ramenih preveliko breme.
Bojan Vrbnjak Arhiv
23. april 2019 | 9:24:34

Mattia Binotto je pri Ferrariju prevzel težko nasledstvo. Italijan je od letošnje sezone naprej šef ekipe in mora izpolniti visoka pričakovanja celotne Italije. Po prvih treh dirkah letošnje sezone se Binotto že nahaja pod velikim pritiskom, kajti Ferrari je na vseh treh dirkah izgubil proti Mercedesu, čeprav je po zimskih testiranjih kazalo veliko bolj obetavnejše.  

Nekdanji dirkač Ferrarija Gerhard Berger pa izraža bojazen, da je na ramenih Binotta preveliko breme odgovornosti. "Pri Red Bullu imajo genija Adriana Neweya, sposobnega šefa Christiana Hornerja in morskega psa Helmuta Marka. Pri Mercedesu imajo zelo sposobnega Tota Wolffa, motornega genija Andya Cowella in seveda Nikija Laudo, ki pa tačas na žalost ni prisoten. In pri Ferrariju imajo Binotta," tako Avstrijec.

Italijan mora pri Ferrariju voditi mnoga področja in vse skupaj spraviti pod isto streho. "Ne vem, če je to dovolj," pravi Berger, ki je sicer prepričan v sposobnosti Binotta, vendar pa vidi nevarnost, da mora investirati preveč časa v eno področje in mu zaradi tega zmanjka časa za druge pomembne stvari. Podobno je pred kratkim ugotovil tudi Gary Anderson.

Potem je potrebno tukaj dodati še veliki pritisk javnosti, ki si po več kot desetih letih znova želi naslova prvaka, pravzaprav ga že pričakujejo. "Včasih pričakujejo kar tri korake naenkrat. In če želiš opraviti te tri korake, potem se zgodi, da ti spodleti," pove Berger, ki meni, da Ferrari opravlja sijajno delo. "Ampak tačas jim enostavno ne uspe premagati ekipe Mercedes. Če bodo ostali mirni in nadaljevali s svojim delom, potem bodo znova zmagovali. Ali pa mogoče v prihodnjem letu. Pomembno je, da ohranijo mirne glave in da znova ne izgubijo rdeče niti."

Človek, ki bi po mnenju Bergerja sijano spadal v ta projekt, je Michael Schumacher. "Njegova velika moč je bila ta, ker je vedel, kako ljudi spraviti okrog sebe, da bi iz vsega izvlekli maksimum," pravi Avstrijec. Ko je v preteklosti iz Benettona prestopil k Ferrariju, je v ekipo pripeljal pomembne osebe kot sta Ross Brawn in Rory Byrne. "V tem pogledu je nekoliko pred Sebastianom Vettlom."

Tudi v najboljših letih uspehov s Schumacherjem, kje bila odgovornost pri Ferrariju razdeljena med Byrnea, Brawna in šefa ekipe Jeana Todta, ne pa na posamezno osebo. "Enostavno ne vem, kdo bo pri Ferrariju prevzel določeno vlogo, kajti če bo vse to na ramenih Binotta, potem je to že huda zadeva." Kljub temu pa je Berger prepričan: "Binotto je sposoben in glede osebnosti dobra in pravilna izbira. Menim, da je to prava stvar za Ferrari."     

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
hubertfast
Baje je bila tudi Schumijeva zahteva, da poleg njega prideta še Brawn in Bryne. V nasprotnem bi ostal pri Benettonu in mogoče dobil še en naslov. Kar bi tudi bilo realno, saj Ferrari takrat absolutno razen denarja drugega ni imel za ponuditi.
23.4.2019 12:03:28
Navijac
hubi, kak si zamenjal avatar ko pa meni nastavitve kar nočejo delat?
23.4.2019 14:56:30
hubertfast
@Navijac to so pa veze, po moje je imel Aichi prste vmes. Pač malo spomina na otroštvo, takrat sem tega ogromno prebral. 🤣😂😎😊👍🍻🍺
23.4.2019 19:14:04
Aichi
Men javiš fotko, pa je
23.4.2019 22:02:38
Fero
hubert...: ne tolk lizat. :-)
24.4.2019 6:11:59
hubertfast
Yes, stara slika je nazaj, dan se je zopet dobro začel : )
24.4.2019 7:43:05
Navijac
Aichi, najdi meni kakšno surikatko za avatar
24.4.2019 15:01:03
Aichi
Maš
24.4.2019 18:57:07

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija