Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Robert Kubica
Paddy Lowe ni edini krivec
Po mnenju Roberta Kubice Paddy Lowe ni edini krivec za izjemno slab začetek Williamsa v letošnji sezoni, a na koncu je moral on plačati ceno neuspeha.
Bojan Vrbnjak Arhiv
23. april 2019 | 8:57:28

Popolnoma spodleteli začetek letošnje sezone ekipe Williams s podrejenim dirkalnikom in zamudo na zimskih testiranjih je s Paddyem Loweom našel ugledno žrtev. Britanec je ekipo zapustil za nedoločen čas in si je vzel premor iz "zasebnih razlogov", kot se glasi uradna utemeljitev ekipe.

S tem je bil najden grešni kozel, toda Robert Kubica pravi, da ni pošteno, da se Loweu pripiše vsa krivda za nastali položaj. "Na koncu to ni težava enega človeka, ampak na žalost ceno plača človek v najvišjem rangu. Vendar pa gre tukaj z vprašanje večje skupine," tako Poljak za kolege iz Motorsport-Total.com.

Že v lanskem letu se je napovedovalo, da v ekipi nekaj ni v redu. Moštvo je iz petega mesta zdrsnilo na zadnje mesto konstruktorskega prvenstva. "To vsekakor ni bilo dobro za  ekipo, ampak letos je že hujše kot v letu poprej, čeprav smo menili, da slabše ne more biti," pravi Kubica. Ampak izkazalo se je, da je to mogoče. Robert Kubica in njegov moštveno kolega George Russell proti tekmecem bijeta brezizgleden boj. Na kvalifikacijah Williams za tekmeci zaostaja za dve sekundi in izboljšanje v tej sezoni je vse prej kot mogoče.

Za oba dirkača je situacija zelo frustrirajoča, kajti rešilna ideja ne obstaja. "Jaz sem le dirkač. Ampak na koncu žrtve niso le dirkači, temveč vsi," tako Poljak, ki se zaveda, da je trenutni položaj za vse težak. "Vedno je tako. Če je forma dirkalnika dobra, potem so dobri tudi dirkači, inženirji, strategija je dobra, gume delujejo boljše, tudi hrana je bolj okusna in povrhu tudi potovalna agencija dela boljše, čeprav moraš v Dubaju čakati pet ur. Če pa je dirkalnik tri sekunde počasnejši, potem dirkači delajo napake, inženirji ne razumejo vsega, strategija je napačna, ker gume ne držijo, hrana ni več tako okusna, čeprav je ista in na koncu je tudi potovalna agencija slaba," tako vidik Kubice.

Pred kratkim se je v ekipo, kot svetovalec, vrnil Patrick Head, čeprav Kubica ne verjame, da sta uspeh in neuspeh odvisna od enega človeka, vendar pa na drugi strani verjame, da bi lahko imel Head pozitiven vpliv na ekipo. "Posamezni ljudje definitivno lahko naredijo razliko, a na koncu ekipo na površju držijo mnogi ljudje in jo naredijo tudi uspešno – ali pa ne," še zaključi Kubica.  

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija