Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Renault
Za okvaro kriva softverska napaka
Kmalu potem, ko je Hulkenberg včeraj zapeljal v garažo, je postalo jasno, da je še enkrat več odpovedal MGU-K.
Artur Švarc
15. april 2019 | 9:53:20

A tokrat do težav ni privedla mehanska napaka, ki je v Bahrajnu izločila oba dirkača 3 kroge pred koncem, pač pa softverska napaka.

Vsi štirje dirkalniki v Šanghaju so imeli nov MGU-K, ki naj bi odpravil napako iz Bahrajna in Sainzovo iz Avstralije, vendar je včerajšnji odstop Hulkenberga sprožil nova vprašanja.

»Prezgodaj je točno govoriti o tem, kaj se je zgodilo,« je povedal Cyril Abiteboul.

»Po težavah na prejšnjih dirkah smo morali izdelati veliko novih delov in pri tem se je prikradla napaka. To ni opravičilo, pač pa dejstvo. Iz neznanega razloga se je softver odločil in nekaj aktiviral.«

Abiteboul verjame, da MGU-K pri Hulkenbergu ni poškodovan: »Verjamem, da je težava v softveru. Moramo ga popraviti, saj ima opravka s tem, kar smo spremenili na samem MGU-K,« je razložil Francoz.

»Težavo smo skušali odpraviti že med dirko, Nico je naredil veliko sprememb nastavitev, a reboot dirkalnika ni prišel v poštev, moral pa bi storiti še to. Zdaj, ko smo to storili, deluje popolnoma brez težav.«

»Bil je tipični softverski problem – če nekaj zmrzne, je potreben ponovni zagon, a na stezi to ni delovalo.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Falcon
poraja se mi eno vprašanje: kdaj je bila nazadnje dirka, da so vse ekipe z renaultovimi motorji prišle do cilja brez težav s PU? letos je še ni bilo ane (sicer poleg svoje ekipe opremljajo samo še mclaren)?
15.4.2019 13:48:24
HondaAcura
Honda virus majo 🤣🤣
15.4.2019 15:43:48

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija