Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Haas
Za odstop kriva počena kolesna matica
Ekipa Haas je na prvi dirki spet imela težave pri postanku v boksih. Romain Grosjean, ki je bil pred postankom med dobitniki točk, je zaradi težave s kolesom dirko končal predčasno.
Zoran Habot
17. marec 2019 | 21:00:46

»Med postankom se je pojavila težava s privitjem kolesa spredaj levo. Fantje so nato kolo na silo le privili,« pojasnjuje šef ekipe Günther Steiner.

»Romain je pri tem izgubil sedem sekund, zato je bila njegova dirka končana. Med dobitnike točk ni mogel več. Po petnajstih krogih pa se je nekaj zlomilo, kar smo lepo videli na posnetku, ko je ustavil dirkalnik. Po analizi smo ugotovili, da so mehaniki preveč na silo  privili kolo in s tem poškodovali kolesno matico. Torej je bilo samo vprašanje časa, kdaj bo odstopil,« je dodal Steiner.

»Med testiranji in tudi v tovarni smo vadili postanke. A vseeno je prišlo do težave. Tega ne moremo več spremeniti in popraviti za nazaj. Sedaj je naša naloga, da najdemo rešitev, če spet pride do podobne težave,« je na koncu zaključil šef ekipe Haas.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija