Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Kritičen Jackie Stewart
Dirkači F1 zavestno tvegajo preveč
Jackie Stewart verjame, da je povečanje varnosti v F1 vodilo do tega, da dirkači danes zavestno tvegajo preveč in v zakup jemljejo trčenja na dirkah.
Bojan Vrbnjak Arhiv
12. februar 2019 | 11:07:53

Ali je F1 medtem že postala preveč varna? Spričo inovacij kot je sistem Halo ali trend povečanja izletnih con, so nekateri navijači kraljevega razreda mnenja, da je današnja F1 v določenem pogledu izgubila svoj draž. F1 že zdaleč ni več primerna opisu "ježa na topovski krogli". Brez dvoma, da je F1 danes veliko varnejša kot v 60-ih ali 70-ih letih.

"Motošport, še posebej F1, je veliko varnejši," potrdi tudi Jackie Stewart, ki je v omenjenih desetletjih tudi sam dirkal v kraljevem razredu motošporta in na lastne oči doživel mnoge nesreče s smrtnim izidom. Zaradi tega Stewart dobro ve, kako je pomembno, da ima varnost v F1 danes tako veliko pomembnost. Vendar pa tudi sam vidi pomanjkljivosti povečane varnosti.  

Tako naj bi ta razvoj poskrbel za to, da je zadržanost pri mnogih dirkačih vedno manjša. Aktualni dirkači se po besedah Stewarta redno spravljajo v situacije, v katerih je trčenje skoraj zagotovljeno. S tem pa trikratni svetovni prvak ne misli le na mladega dirkača Verstappna, ki je bil za svojo agresivno dirkanje večkrat na udaru kritik. Stewart poudarja, da so tudi izkušeni dirkači vedno pogosteje spravljajo v položaje, kjer v zakup vzamejo trčenje s tekmecem. "V preteklih letih smo videli zelo malo prvih krogov ali prvih zavojev, v katerih ni bilo stika z najmanj dvema dirkalnikoma. V preteklosti bi to vodilo do hujših poškodb ali celo do smrti," tako Škot.

Danes pa se dirkači pri takšnih nesrečah nimajo več kaj bati, zaradi česar se pogosto poslužujejo "svoboščin". Stewart meni, da morajo ekipe ukrepati, da se ta trend konča. Ampak danes je zadeva pač takšna, da se ekipe sprijaznijo s takšnimi nesrečami in jih celo pričakujejo. "To v preteklosti ni bil primer," pojasni Stewart, ki doda, da bi konkretno ukrepanje ekip, če nek dirkač že na začetku zavrže točke ali celotno dirko, vodilo do tega, da bi dirkači drugače ravnali kot sedaj.       

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
ripmork
Hm,... ob tem se spomnim razlaganja Brundle-a, kako je sotekmovalce Ayrton s svojo agresivnostjo na stezi dobesedno prisilil v izbiro - umakni se mi, ali pa bo počilo. Tudi v preteklosti je velikokrat pokalo. Mi je bila pa všeč odkrita izjava Lewisa pred leti, ko je preizkusil Mclarnov dirkalnik legendarnega brazilca in dejal, da si ne predstavlja, kako bi bilo to mrcino vozit na meji zmogljivosti Tudi kak Max bi precej bolj previdno vozil, če bi ga posadili v stroj izpred 20 let in bi bile povsod peščene izletne cone - če bi tip sploh zvozil kako dirko do konca.
12.2.2019 13:46:17
Fero
20 let ni bilo nič hudega v F1. Max bi verjetno z veseljem dirkal in zvozil dirke. Tudi 30 let nazaj, v času Senne ni bilo tako hudo kot recimo 50 leta. Takrat je bilo noro.
12.2.2019 13:55:10
ripmork
V zadnjih 30 letih je bilo sicer kar precej izboljšav glede varnosti - se pa strinjam, 50 let nazaj je bil to res čisto drug svet.
12.2.2019 18:46:39
dbench
Bravo Jackie, dobro si povedal.
13.2.2019 8:10:04

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija