Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   TV kanal iz Bližnjega Vzhoda ustavil prenos dirk
Težave s piratstvom
Televizijski kanal iz Katarja se je odločil proti nadaljevanju prenosov dirk F1, ker ima ta dirkalna serija težavo z ilegalnim piratstvom.
Bojan Vrbnjak Arhiv
12. februar 2019 | 10:36:32

Odgovorni F1 si morajo v Bližnjem Vzhodu in severni Afriki najti novi televizijski kanal za prenos dirk, saj se je dosedanji imetni pravic prenosov BeIN Sports na podlagi nenavadne težave odločil proti obnovitvi pogodbe. Televizijskemu kanalu iz Katarja dela težave piratstvo na tem področju.

BeIN Sports je dirke F1 prenašal zadnjih pet let in za ta namen plačal okrog 30 milijonov dolarjev na sezono. Vendar pa je piratski televizijski kanal z imenom BeoutQ Formula 1-Content ilegalno prenašal dirke v Bližnjem Vzhodu in tako poskrbel za neželeno konkurenco. In tega si v Katarju ne želijo. "Za medijske pravice plačujemo veliko denarja, zaradi česar bomo sedaj v prihodnosti za pravice prenosov dirk plačali manj," se glasi sporočilo Toma Keavenya, direktorja BeIN, ki je jezen na FOM in govori o njihovi "ustni privolitvi", ko gre za boj proti piratskemu kanalu BeoutQ.

"Že dve leti opozarjamo na resne komercialne posledice te kraje s strani BeoutQ. Kljub temu pa ta piratski kanal še naprej nekaznovano prenaša dirke in predstavlja eksistenčno grožnjo za poslovni model športne in zabavne industrije." BenIN Sports od odgovornih FOM-a zahteva ukrepanje, da se to piratstvo nemudoma konča.

V Savdski Arabiji zanikajo, da se sedež piratskega kanala BeoutQ nahaja v njihovi državi. Še vedno pa je nejasno, kdo sploh stoji za tem televizijskim kanalom. F1 je v preteklem letu napovedala pravne korake proti tem piratom.     

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Msport2
Omenjeni kanal je v lasti katarskih vlad. šejkov, pa jokajo za 30 mio... Glavno, da šparajo pri sužnjih, ki gradijo štadione za SP. In koliko so zmetali v klub PSG...
12.2.2019 11:51:57
rovokopac
pa alah dovoli to gledat?
12.2.2019 22:50:44
hubertfast
Čeprav je vsaka vera ali božanstvo vsemogočno, vse zmore, vse ve, vse zna, pa ne zmore brez denarja.
13.2.2019 5:15:18
Dynisco
Pri nas pa cela država v luftu zaradi ene Prove generale...😀
13.2.2019 6:50:39

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija