Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   F1 v pasti čelad
4 dirkači brez legalne čelade 2019
F1 bi lahko na zimskih testiranjih imela majhno težavo, kajti eden izmed štirih proizvajalcev še ni uspel doseči novega standarda.
Bojan Vrbnjak Arhiv
11. februar 2019 | 8:20:14

Pod vodenjem Jeana Todta ima varnost v krovni organizaciji FIA najvišjo prioriteto. Tako na stezi kot tudi izven nje se Francoz bori za večjo varnost. V F1 je to še posebej jasno. Vsako leto se tako imenovani Crash-Testi poostrijo, povrhu pa pridejo nove zadeve, kot je to na primer sistem Halo.

Za letošnjo sezono so se med drugim izboljšale tudi čelade dirkačev. Skupaj s proizvajalci čelad je FIA že pred časom dosegla dogovor o novem standardu 8860-2018-ABP. Najbolj očitno pri novem standardu je to, da je odpadla plošča iz Zylona na vizirju čelade. Do sedaj je bila ta ojačitev prilepljena na vizir, pri novem standardu pa je je ta ojačitev integrirana v školjko čelade. Zaradi tega je vidno polje nekoliko manjše.

Proizvajalci so morali tako razviti povsem novo čelado. Zahteve pri školjki čelade so ogromne. Dokument, ki definira ta novi standard, zajema kar 41 strani. Strokovnjaki menijo, da so čelade šele s tem novim standardom zares varne. Kajti predhodni standard je dopuščal preveč prostora za razne interpretacije.

Vendar pa je ta novi standard postavil proizvajalce pred velike težave. Italijanski proizvajalec Stilo je kot prvi prestal test že v poletju lanskega leta, nemški proizvajalec Schubert je to opravil v začetku letošnjega februarja. Po začetnih težavah je homologacijo 7. februarja opravil tudi Bell. S tem je bila odpravljena velika težava, kajti Bell svoje čelade dobavlja kar desetim dirkačem. Na homologacijo pa še čaka japonski proizvajalec Arai.

Dobra vest, ki je medtem prišla v medije, je ta, da je tudi Arai prestal tako imenovani Crash-Test. Vendar pa je za pridobitev homologacije potrebna dosledna dokumentacija. In ta papirnata vojna se lahko vleče tudi nekaj tednov. "Največja ovira je bil test, vse ostalo so formalnosti," verjame nek dobro obveščeni vir.

A postavlja se vprašanje: Kaj se bo zgodilo, če Arai ne bo pravočasno gotov s svojo homologacijo? "Testiranja so neke vrste siva cona," meni omenjeni vir. V nujnem primeru bi lahko dirkači, ki uporabljajo čelade proizvajalca Arai, nastopili z lanskimi modeli. Prav tako mogoče je tudi, da bi se lahko nove čelade uporabile kljub manjkajoči homologaciji, saj so opravile potreben test. FIA bo verjetno morala pohiteti s to formalnostjo.

Sprva je bilo kar 14 dirkačev brez homologirane čelade. Ker pa je Bell sedaj vendarle opravil celotno zadevo, imamo le še štiri dirkače, ki nimajo homologirane čelade. In ti dirkači nosijo zveneča imena: Sebastian Vettel, Max Verstappen, Daniel Ricciardo in Pierre Gasly namreč uporabljajo čelade japonskega proizvajalca.         

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija