Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   FIA in sezona 2019
Uradni seznam sodelujočih
Krovna organizacija FIA je objavila uradno Entry-List sodelujočih ekip sezone 2019, kjer smo priča kozmetičnim spremembam pri imenih ekip Ferrari, Force India in Sauber.
Bojan Vrbnjak FIA
6. februar 2019 | 14:50:16

FIA je danes objavila finalno verzijo tako imenovane Entry-List sezone F1 2019. Večjih presenečenj na tem seznamu ni. Vendar pa ta dokument, viden na fotografiji, potrjuje nekaj detajlov, še posebej v povezavi dveh ekip.

Tako se je Sauber, kot napovedano, v letošnje prvenstvo vpisal kot Alfa Romeo Racing. Tudi ime šasije sliši na ime Alfa Romeo Racing, tako da medijem ne ostane nič drugega, kot da imena Sauber ne uporabljajo več in da ekipo iz Hinwila označujejo kot Alfa Romeo. Čeprav gre pri tem le za goljufanje z etiketo, ker Alfa Romeo ni novi lastnik, temveč le imenski sponzor. V koloni Company Name stoji v seznamu FIA še naprej Sauber Motorsport AG.

Prav tako dokončno je tudi ime dosedanje ekipe Force India. Potem ko so novi lastniki v zimskem premoru poskušali, da si zagotovijo zveneča imena preteklosti kot so Brabham ali Lola, kar jim je spodletelo, so sedaj uporabili začasno ime tudi kot končno in to je Racing Point F1 Team. Tudi ime šasije se bo imenovalo Racing Point, registrirano s podjetjem Racing Point UK Limited.

Tiho in skrivnostno je svoje ime spremenil tudi Ferrari. Tradicionalna ekipa iz Maranella se je še lani imenovala – prav tako tradicionalno – Scuderia Ferrari, letos pa je ime spremenila v Scuderia Ferrari Mission Winnow.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija