Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Dokončno in uradno
Force India je Racing Point
Potem ko je spodletelo preimenovanje ekipe v Lola ali Brabham, se bo nekdanja ekipa Force India letos uradno imenovala Racing Point. To je FIA potrdila v svojem seznamu prijavljenih moštev.
Bojan Vrbnjak Racing Point
6. februar 2019 | 13:18:53

FIA je objavila seznam prijavljenih ekip za prvenstvo F1 sezone 2019. Pri tem se je izkazalo to, kar je bilo že napovedano. Poleg Sauberja, ki se bo letos imenoval Alfa Romeo Racing, je novo ime dobilo tudi nekdanje moštvo Force India, ki se bo po novem uradno imenovalo Racing Point.

Potem ko so spodleteli poskusi, da bi uporabili znana imena Lole ali Brabhama, bo tako moštvo, ki ga je v lanskem poletju propada rešil Lawrence Stroll s svojimi poslovnimi kolegi, nastopilo pod imenom Racing Point. Šef ekipe Otmar Szafnauer je še v lanskem letu povedal: "Racing Point je le začasno ime, še pred sezono 2019 bomo objavili drugo ime." Ampak očitno so načrti, da bi se v F1 vrnili stari imeni kot sta Lola ali Brabham, padli v vodo.   

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija