Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Mercedesov nakazuje
Ali dirkalnik 2019 ne bo več srebrn?
Aktualni svetovni prvaki, ekipa Mercedes, so izdali ime dirkalnika sezone 2019 in spričo objavljene fotografije dali tudi napotek na povsem drugačno zunanjo podobo.
Bojan Vrbnjak Mercedes
6. februar 2019 | 7:42:57

Ferrari je rdeč, Mercedes pa srebrn. Verjetno bi jih večina pritrdila tej razlagi. Pa saj je tako, ali ne? Toda, kar je v F1 že desetletja – pri Mercedesu na podlagi premora med letoma 1955 in 2010 s prekinitvijo – tradicija, bi se lahko v letošnji sezoni najverjetneje spremenilo.

V objavi na družabnem omrežju twitter, ki najavlja predstavitev Mercedesovega dirkalnika za letošnjo sezono, so svetovni prvaki dali tudi napotek, da bi lahko bila zunanja podoba dirkalnika povsem drugačna – vsaj kar se tiče prednjega krilca. Pripis na objavi "Srebro je tako lansko…", lahko domnevamo, da bi lahko nova zunanja podoba krasila tudi preostanek dirkalnika in ne samo prikazano prednje krilce.

Ob robu tej objavi s fotografijo krilca, ki bo med pristaši srebrnih puščic poskrbela za številne debate, je Mercedes s Hashtagom #WelcomeW10, izdal tudi ime novega dirkalnika. Mercedes s tem ostaja zvest dosedanjemu poimenovanju svojih dirkalnikov.

Kar se pa omenjene zunanje podobe tiče, bo potrebno počakati, ali gre zares za novo lakiranje dirkalnika, ki bo uporabljeno tudi na dirkah letošnje sezone, ali pa le zgolj za kamuflažo, ki na testiranjih zakriva pomembne detajle. Vendar to ne bi bila nobena premiera. Spomnimo se dirkalnika Red Bulla leta 2015, ki je bil na zimskih testiranjih v črno-beli kamuflažni opravi, toda na uvodni dirki sezone se je spremenil v običajno temno modro opravo rdečih bikov.    

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija