Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Martin Brundle
Kritike na račun Ferrarija
Martin Brundle se je kritično odzval na Ferrarijevo sezono 2018. Čeprav nima vpogleda v delo ekipe, pa je lahko opazil, da je šlo kar nekaj narobe.
Bojan Vrbnjak Arhiv
11. januar 2019 | 8:22:48

Ferrari je v lanski sezoni izgubil boj za naslov prvaka proti Mercedesu. Lewis Hamilton si je zagotovil peti naslov prvaka in je premagal Sebastian Vettla, ki je v drugi polovici sezone z nekaj napakami poskrbel za negativne vesti. Po besedah Martina Brundla pa krivda leži na strani ekipe Ferrari, kjer ni šlo vse tako kot bi moralo. Italijani so takoj na začetku letošnjega leta reagirali in šefa ekipe Maurizia Arrivabeneja zamenjal z Mattio Binottom. 

V okviru Autosport International Show 2019 je Brundle povedal: "Ne moremo vedeti vsega, če ne delaš v organizaciji. Ampak jaz sem to podrobno opazoval in videl, da gre nekaj narobe." V Hockenheimu je Vettel pod pritiskom naredil napako, ker je ekipa pred tem na dirki sprejela napačne odločitve. Trčenje na tej dirki je dokončno razblinilo sanje o naslovu.

"V Monzi smo bili priča nadaljnji težavi z zavetrjem," tako Brundle. Takrat Vettel ni mogel izkoristiti zavetrje Raikkonena, ker se je ekipa trmasto držala svojega načrta. "Različne zadeve niso bile uporabljene." Po smrti predsednika Ferrarija Sergia Marchionneja pa so postale vse glasnejše kritike na račun Arrivabeneja, ker se je ta do medijev obnašal neprofesionalno. Pred smrtjo je bil Marchionne glas ekipe.

Po besedah Brundla se bo moral novi šef ekipe Binotto najpre navaditi na nove pogoje s predsednikom Johnom Elkannom in poslovnim direktorjem Louisom Camillerijem. "Binotto ima dober ugled, ko gre za to, da ekipo nadalje razvija na tehničnem področju. Mattia je dobra vodilna osebnost." Vendar pa se bo moral v bodoče ukvarjati z mediji in to bo za njega novi izziv.

"Medijem bo moral pojasnjevati, zakaj so bile stvari dobre in zakaj ne. To je povsem drugačna služba in zanj povsem novi izziv." Nadaljnja ovira bi lahko bila zanj ta, da Charlesa Leclerca spravi v dobro formo. Kajti mladi Monačan je samo po enem letu dirkanja pri Sauberju prestopil k Ferrariju. Če bo Leclercu takoj uspelo držati korak z Vettlom, bo imel Binotto bistveno lažje delo, da v ekipi opravi dobro delo. Zato pa bosta morala tako Leclerc in Vettel dobro opraviti svoje naloge.   

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
duss
Stvari se kar ne postavijo na svoje mesto. Manjka jim stabilen, udaren trio - kot so bili Luca, Ross in Jean.
11.1.2019 10:37:16
andrej
bryne ? in nenavsezadnje vsi delavci v tovarni ferrarija ?
11.1.2019 19:58:24

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija