Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Uradno
Seidl na čelu ekipe McLarna
Od danes je uradno, nekdanji šef Porscheja v WEC je prevzel krmilo ekipe McLaren.
Artur Švarc
10. januar 2019 | 22:30:52

V sklopu reševanja organizacijskih težav pri McLarnu po četrti fiasko sezoni, prvi z Renaultom, je Zak Brown, šef McLarna, Porscheju speljal pomembnega človeka.

Andreas Seidl je bil na čelu Porschejevega uspeha v WEC med 2015 in 2017, ko je Porsche osvojil oba naslova trikrat zapored in še 24 ur Le Mansa. Po umiku Porscheja iz WEC je dobil nove naloge in bi moral prevzeti nadzor kakovosti, a se je znašel v Wokingu.

»To je zame izjemna čast in izziv in sem temu popolnoma predan. Da imaš priložnost prispevat k McLarnovi zgodbi, je izjemno in navdihujoče. McLaren ima vizijo, vodstvo in izkušnje in predvsem ljudi, ki ga lahko vrnejo na vrh in to bo tudi moja naloga.«

Seidl bo prevzel vodenje ekipe F1, saj je Brown mnenja, da ne more voditi ekipe in hkrati še drugih projektov. Seidl bo neposredno odgovoren Brownu in bo na čelu treh oddelkov.

James Key bo prevzel dizajn dirkalnika, Simon Roberts bo zadolžen za izdelavo in Paul James bo vodil operacije na dirkah. Prihod Seidla bo omogočil športnemu direktorju Gilu de Ferranu več manevrskega prostora, da bo lahko nadziral tudi druge projekte kot so 500 milj Indianapolisa.

Seidl je nekoč že delal v F1 – do 2009 je bil pri Sauberju, nadziral pa je tudi BMW-jevo vrnitev v DTM leta 2012.

Zak Brown je ob prihodu Seidla povedal: »Zadovoljni smo, da se Andreas pridružuje McLarnu in bo vodil tehnični in operativni program. To je za nas pomemben korak pri okrevanju in dolgoletni zavezanosti F1. Kot drugo, ojačano vodstvo v našem programu je del dolgotrajne strategije McLaren Racinga, da se pojavi tudi v drugih serijah. Andreas je zelo sposoben vodja s številnimi dosežki in veselimo se sodelovanja z njim.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija