Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Ross Brawn o padcu McLarna in Williamsa
F1 ne pozna milosti
Športni šef F1 pojasni, kako je prišlo do padca ekip Williams in McLaren, kaj ima to opravka s Ferrarijem in zakaj verjame v ekipo iz Maranella.
Bojan Vrbnjak Arhiv
9. januar 2019 | 7:42:00

Kar je bilo v 90-ih letih nemogoče ali nepredstavljivo, je v letu 2018 postalo kruto realnost. Nekdanja giganta kraljevega razreda motošporta Williams in McLaren sta na nekaterih dirkah vozila povsem na začelju. "F1 enostavno ne pozna milosti," je padec dveh tradicionalnih ekip komentiral Ross Brawn. "Sicer gre za veliki ekipi z sijajno zgodovino, toda na koncu šteje le to, kar se zgodi na stezi. In če ne opraviš odličnega dela, potem boš to občutil vsako drugo nedeljo."

Toda, ali Britanec verjame, da se bosta omenjeni ekipi pobrali in znova našli pot do uspehov? "Seveda si to vsi želimo, kajti gre za zveneči imeni in povrhu imata kapacitete, da znova postaneta konkurenčni, vendar meni, da bo zanju zelo težko," odgovori Brawn. Uspeh je tudi vprašanje stabilnosti in tega v preteklih letih tako pri Williamsu kot tudi McLarnu nismo videli. "Pri Mercedesu še vedno delajo ljudje, na katere sem naletel leta 2007," tako Brawn, ki se navezuje na čas vodenja ekipe Honde s sedežem v Brackleyu. "To je zelo pomembno. Pri McLarnu in Williamsu pa so nastale spremembe in potrebno je kar nekaj časa, da se vse znova ujame in poklopi."

Kako konkreten je lahko učinek kadrovske spremembe, smo po besedah Brawna lahko videli v lanski sezoni pri Ferrariju. "Ni nobenega dvoma, da je imela smrt Sergia Marchionneja večji učinek na ekipo kot bi mnogi menili. Že sama smrt je bila tragična, toda le-ta se je odrazila tudi na ekipo v obliki destabilizacije." Kljub temu pa je Brawn prepričan, da se bo njegova nekdanja ekipa, ki se je ločila od svojega šefa Arrivabeneja, letos skupaj z Vettlom borila za naslov prvaka.

"Iz izkušenj lanske sezone bodo povlekli nauke in tudi Sebastian bo podrobno analiziral zadeve in tudi svoje napake. In zaradi tega imajo dobre možnosti, da se znova borijo za vrh. Pogledati si moramo samo, kako se je Ferrari izboljšal v zadnjih dveh letih. Da so skoraj osvojili naslov, je veliki uspeh, če se ozremo na tedanji položaj ekipe." Vse zmage v F1 so odličen rezultat sijajnega dela, toda osvajanje naslova, pa je že povsem druga stvar," še doda Brawn.       

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
QuickNick
Ferrari se bo ponovno boril za naslov... Na koncu se bo pa obrisal pod nosom kot smo zadnjih 15 let že navajeni.
15.1.2019 18:02:01

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija