Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Mercedesov fiksni bonus
Wolff napoveduje trd boj za denar
Šef ekipe Mercedes želi na vsak način preprečiti, da bi Liberty Media enostavno črtala denarne bonuse, povezane z rezultati in dosežki in ki na leto znašajo okrog 34 milijonov evrov.
Bojan Vrbnjak Arhiv
8. januar 2019 | 7:26:20

Tovarniška ekipa Mercedes ni pripravljena na to, da se v pogledu novega sporazuma Concorde od leta 2021 naprej odreče finančnih privilegijev. Ko bodo komercialne okvirne pogodbe prvič urejene pod novim vodstvom Liberty Medie, bo sledilo trdo pogajanje, napoveduje Toto Wolff. "Zagotovo to ne bo nedeljski sprehod, sploh če se bomo morali nečemu odreči, kar smo dosegli v preteklih letih," tako Wolff. Ne nazadnje gre za velike denarje.

Kot petkratni konstruktorski prvak, Mercedes tačas iz tako imenovanega CCB lonca vsako leto dobiva bonus, povezan z dosežki in rezultati, ki je bil podpisan v pogodbi z Ecclestoneom. V letu 2017 je bil ta bonus težak 34 milijonov evrov. Nazadnje je verjetno postal še težji in je pomemben del zneska iz denarnih nagrad v višini 114 milijonov evrov, ki so ga srebrne puščice zaslužile v preteklem letu.

Odgovornim Liberty Medie, ki želi na stezah poskrbeti za večjo izenačenost med ekipami in s tem večjo napetost na dirkah, so takšni fiksni bonusi, ki jih prejemajo tudi pri Ferrariju, Red Bullu, McLarnu in Williamsu, trn v peti. Ampak Wolff zagovarja te bonuse: "Ko je Mercedes vstopil v F1, nismo bili konkurenčni in nismo imeli nobenih ugodnosti oziroma dodatkov. Izvleči smo se morali iz luknje, saj smo vedeli, da bomo pristop do privilegije dobili šele ob uspehih."

Mercedes se je dolgo boril za dodaten denar, koncern Daimler je zaradi tega konkretno investiral in se v neki meri podal v tveganje. "Veseli nas, da smo del našega športa in da smo pomemben akter. Prav tako pa je jasno, da mora vsak posameznik slediti svojim ciljem," še doda Wolff.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija