Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   FIA in posledica novega pravilnika
Za 2021 brez omejitve pri CFD-ju
Krovna organizacija FIA je reagirala na novi pravilnik od leta 2021 in odpravila omejitev ur na CFD tehnologiji – od prihodnje sezone naprej. Druge spremembe pa so neznatne.
Bojan Vrbnjak Arhiv
6. december 2018 | 8:00:19

Prosto za neomejeno razvijanje! V mlajši zgodovini, prežeti z varčevanjem in omejitvami, ne ravno pogosta zadeva. Toda FIA je reagirala na bodoče spremembe pravilnika od leta 2021 naprej in sklenila, da odpravi omejitev del na CFD tehnologiji. Svet FIA (VMSC) je včeraj uradno potrdil, da lahko ekipe neomejeno uporabljajo CFD simulacije za razvoj svojih dirkalnikov.

Do sedaj so bile ekipe v pogledu CFD tehnologije (Computational Fluid Dynamics) s pravilnikom omejene. Ta odprava omejitve bo zagotovo najbolj koristila veliki ekipam, saj imajo na razpolago veliko večje vire. Tudi v vetrovniku je natančno določeno, s kakšnimi modeli lahko delajo ekipe in seveda kako dolgo. Toda za vetrovnike FIA omejitve ni odpravila.

Poleg te točke je svet FIA včeraj opravil še nekatere manjše prilagoditve pravilnika. Tako naj bi postalo bolj jasno, kateri dirkač bo na štartni vrsti zavzel določeno mesto, čeprav bo izrečenih več kazni pribitka mest. Kako se bo pa to zagotovilo, pa FIA v svojem dopisu pušča odprto.

Spremembe športnega pravilnika 2019:

Zagotovitev, da bodo procedure z bencinom na testiranjih iste kot na dirkaških koncih tedna.

Zagotovitev, da bo način formiranja štartne vrste pred dirko jasen tudi v primeru več izrečenih kazni s pribitkom mest.

Dirkalniki ostajajo pod fazo rumene zastave dokler ne dosežejo kontrolne črte, potem ko je varnostni avto zavil v bokse.

Neomejena uporaba CFD tehnologije za razvoj dirkalnikov po pravilniku 2021.

Spremembe tehničnega pravilnika 2019:

Prilagoditev člena 3 (dimenzije dirkalnika) za več jasnosti v nekaterih področjih, predvsem pri prednjem krilcu.

Prilagoditev člena 4, z dvigom skupne teže dirkalnika iz 740 na 743 kilogramov.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
hubertfast
CFD je po moje težko nadzorovati, zato je ta ukinitev smiselna.
6.12.2018 12:03:16

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija