Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Valtteri Bottas
2019 dirkalnik ne bo izdelan le z Lewisom
Finec poudarja, da ima tudi on pomemben del pri razvoju dirkalnika ekipe Mercedes za sezono 2019 kot njegov moštveni kolega Lewis Hamilton.
Bojan Vrbnjak Arhiv
4. december 2018 | 11:34:55

Ekipe se že nahajajo sredi priprav za sezono 2019 in zato njihove tovarne delajo s polno paro. Tudi pri Mercedesu so vsi pogledi usmerjeni na dirkalnik prihodnjega leta. Toda, ali ima svetovni prvak Lewis Hamilton večjo pravico soodločanja, ko gre za izdelavo in uravnoteženost novih dirkalnikov? Po besedah Bottasa to ni primer.

"Oba sva enakovredno vpletena v razvoj novega dirkalnika," pravi Finec, ki v prihodnji sezoni računa na dobre možnosti. "Po koncu dirkaških koncev tedna smo se vedno pogovorili, tovarni posredovali naše povratne informacije in pred naslednjim letom bomo imeli še nekaj sestankov." Bottas poudarja, da ima enak vpliv na novi dirkalnik kot njegov uspešnejši moštveni kolega.

Za prihodnjo sezono Bottas pričakuje povsem novi dirkalnik. "Dokler ne bomo z njim na stezi, ne bomo natančno vedeli, kako se bo občutil. Najprej pa se bomo morali navaditi." Bottas se veseli tega procesa, skozi katerega bosta v prihodnjih mesecih morala tako on kot njegov novi dirkalnik.

Kljub "razočaranju" v letošnji sezoni, se Bottas nikoli ni predal in se tudi v prihodnje ne bo. Sam verjame, da je sposoben premagati Lewisa na stezi. "Seveda razmišljaš tudi o sebi. Vendar pa si nikoli nisem dopovedoval, da nisem dovolj dober." Finec je prepričan, da se lahko še izboljša in to namerava dokazati v prihodnjem letu.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
matjazh
Njegova zadnja sezona z mercedesom....dvomim da bo kaj uspešnejši kot letos. Villeneuve predvideva, da ga bo Ocon zamenjal že med naslednjo sezono...
4.12.2018 12:39:41
delfy
Wingman pač se bo treba soočit z realnostjo.
4.12.2018 14:09:11
hubertfast
Točno tako, niso vsi number one. https://youtu.be/4Y4Gh7R_YJY
4.12.2018 14:17:59
duss
Zdj je pa ze hujs k Barrichello.
4.12.2018 15:42:54
Andrejkrajnc
Naj prvo pogleda koliko točk je zbral, pol pa se naj zamisli
5.12.2018 11:34:32

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija