Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Ekipe F1
Brez soglasja o novem točkovnem sistemu
Direktor dirk Charlie Whiting je potrdil, da so predstavniki ekip F1 razpravljali o uvedbi novega sistema točkovanj, vendar pa se niso mogli dogovoriti za novi pravilnik v sezoni 2019.
Bojan Vrbnjak Arhiv
11. oktober 2018 | 11:28:23

Nosilci odločitev v F1 so nedavno nazaj debatirali o tem, da bi spremenili razdelitev točk. Po novem bi lahko točke dobivali tudi dirkači nad desetim mestom. Ampak potrebno soglasje, ki bi bilo potrebno za sprejetje novega sistema točkovanj, ni bilo doseženo. To je v Suzuki potrdil tudi Charlie Whiting. "Pogovarjali smo se, vendar pa ne o pravilih za leto 2021. Če bi vsi soglašali, potem bi pravilo novega sistema točkovanja uvedli že v prihodnjem letu. A na žalost ni bilo soglasja."

Ena izmed spornih točk je vprašanje, kako velika naj bi bila razlika točk med posameznimi uvrstitvami, še posebej na dnu prejemnikov točk. V aktualnem sistemu dobi dirkač za deseto mesto eno točko. Če bi za zadnje mesto vrednotili 15. mesto, bi deseti dobil najmanj šest točk.

Že pred osmimi leti so razširili število dobitnikov točk in zmagovalec namesto 10 točk sedaj prejme 25. Leta 2015 so odpravili dvojne točke na finalni dirki in to je bila tudi zadnja prilagoditev v sistemu točkovanj. Če bo ponovno prišlo do spremembe, potem si veljaki F1 želijo, da bo to dolgoročna rešitev, kot je poudaril tudi športni šef F1 Ross Brawn. "To bi bila pomembna odločitev in če bomo sistem spremenili, potem bi moral obveljati vsaj za naslednjih deset let."

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija