Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Besen je tudi Alonso
Poljubne kazni v podli F1
Fernando Alonso je po dirki v Suzuki bentil nad kaznijo, ki jo je prejel zaradi bližnjega srečanja s Strollom. Po dirki je sprejel opravičilo mladega Kanadčana, in se spravil nad odgovorne F1.
Bojan Vrbnjak Arhiv
8. oktober 2018 | 8:46:38

Kraj zločina je zadnja šikana pred ciljno ravnino. Po trčenju med Raikkonenom in Verstappnom, je tam do bližnjega srečanja prišlo tudi med Alonsom in Strollom, kar pa kamere sprva niso pokazale. Španec in Kanadčan sta si v boju za 15. mesto prišla preveč blizu in komisarji so obema dirkačema naložili kazen pribitka petih sekund. Medtem ko je Stroll prejel kazen, ker je s steze izrinil Alonsa, je Španec bil kaznovan zaradi krajšanja proge preko peščene izletne cone.

Alonso je po zunanji strani poskušal, da se pridobi nazaj izgubljeno mesto. Pri tem pa je Stroll izrinil Alonsa, ki se je na stezo vrnil preko peščene izletne cone. Čeprav pridobljenega mesta ni vrnil, Španec po dirki  - in tudi med njo – ni razumel sveta in se je jezil na vodstvo dirke. "Tudi če drugi dirkač pride do tebe, da se ti opraviči, je težko razumeti to odločitev. Ampak tukaj se vidi, kako podla je F1," je bil v smeri vodstva dirke strupen Španec. "To velja za odločitve, za poljubnost," je v svoji kritiki precizen Alonso. "Vse to je zelo žalostno."

Pri tem pa Španec sploh ni jezen na Strolla, ki je po dirki pristopil do dirkača McLarna in se mu opravičil. Alonso je njegovo opravičilo tudi sprejel. Stroll je trdil, da ga je enostavno spregledal in ga po nesreči zrinil s steze. "Če bi me videl in potem zrinil s steze, potem bi bilo to nekaj povsem drugega. Ampak šlo je za nesrečno dirkaško situacijo," je povedal Španec.

Toda vodstvo dirke se ne strinja z veteranom McLarna. Charlie Whiting zagovarja komisarje in njihovo odločitev. "Za komisarje je bilo popolnoma čisto, kaj je storil Fernando. Skrajšal je šikano, zapeljal čez pesek in bil potem daleč spredaj. Bilo je popolnoma jasno, da si je z zapuščanjem steze pridobil prednost."

Whiting še doda, da bi se lahko Španec ognil tej kazni pribitka petih sekund. "Če bi Fernando na stezi vrnil mesto Strollu, verjamem, da ne bi bil kaznovan. Naslednjič, ko se mu je to znova pripetilo, je vrnil mesto. Takrat je to bilo s Hartleyem."    

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija