Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Lewis Hamilton o dolgočasju
Uvesti bi morali super dirkaške vikende
Posebna pravila za posebej dolgočasne steze – Lewis Hamilton želi gledalcem pred televizijskimi sprejemniki z inovativnimi ukrepi preprečiti, da ne zaspijo na domačem kavču.
Bojan Vrbnjak Arhiv
5. oktober 2018 | 8:36:00

Dirkač Mercedesa Lewis Hamilton se je izrekel za inovativne pristope pri oblikovanju formata dirkaškega konca tedna F1. Kot je povedal v povezavi z debato okrog reforme kvalifikacij, si želi več več sprememb in pravila, ki bi bila krojena na posamezno stezo. "Trenutno se na 21 dirkaških koncih tedna štiri dni dogaja isto in to praktično vsako leto. V bodoče naj bi to postalo nekoliko bolj dinamično," tako aktualni prvak.

In kakšna je njegova zahteva za veljake F1 Liberty Media? "Na določenih stezah bi morali imeti drugačno proceduro, nekakšen super dirkaški konec tedna. Prijeti se je treba dolgočasja in premisliti, kaj se lahko spremeni. Naj bo to obratni štartni vrstni red, karkoli že." Hamilton se tukaj podaja na novi teren, kajti v F1 velja pravilo, da se Grand Prix dirke v svojih potekih ne razlikujejo. Prej se kakšna steza črta iz koledarja, kot pa da bi nekaj spreminjali.

Da bi za znane monotone dirke kot so Barcelona, Monako, Soči ali Melbourne postavili nova pravila, pa je že zapletena zadeva. Najprej bi morali omenjene steze identificirati, kar pa je težko, ker sta na primer Singapur ali Hungaroring v preteklosti poskrbela za različna poteka dirk. V drugem koraku pa se postavlja vprašanje: kaj je treba spremeniti in kako se lahko to izvede v praksi, brez da bi dirka postala velika loterija?

Vendar pa Hamilton poudarja, da ne sme vse ostati po starem, da ne bi F1 postala farsa. "na nekaterih stezah je zares dolgočasno. Spomnim se, da sem kot otrok po štartu zaspal pred televizijo. Zagotovo se to tudi danes dogaja drugim ljudem, ki si nastavijo budilko za zaključek dirke. Tako sem vsaj jaz počel."

Da se želi Liberty Media sedaj spoprijeti s formatom kvalifikacij, Hamilton na to gleda skeptično in ne vidi nobenega smisla. "Nimam pojma, zakaj bi tukaj morali nekaj spremeniti. Ampak vse drugo, kot je aktualni sistem, pa bi bilo vredno vsaj poskusa kakšne spremembe," še doda Hamilton.     

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
zoki
Zdaj je spet pameten ko ima sekundo hitrejši dirkalnik od vseh ostalih. Naj samo pustijo ostale pri miru pa bodo zanimivi. Ampak je treba s pomočjo FIA-e uničit konkurenco potem pa jamrat kako je dolgočasno.
5.10.2018 8:43:32
roberto
ČE bi obrnili vrstni red na staru, bi vsaj malo povečali zanimivost dirk. Sicer bi prve tri ekipe spet prišle na prva mesta, ker razlika je res ogromna. Bi pa bilo vsaj zanimivo gledat malo prehitevanj. Drugače pa bo zdaj do konca sezone res žalost to gledati.
5.10.2018 9:42:17
hubertfast
Scensko bi bilo recimo, da tisti ko vodi vedno starta zadnji. Točke za vse, kvalifikacije pa samo prvo dirko. Ostale kvalifikacije pa zato, da se dodelijo dotatne točke po starem sistemu 10,6,4,... Potem bi šparanje na prvem mestu odpadlo. 🤣🍻😎
5.10.2018 11:40:16
Soling
*zoki, sej Vettel ga je tud imel, pa smo vidl kaj je naredu...
5.10.2018 16:20:59
jahve
Saj bo tudi Mercedesova era prej ko slej minila, Tako kot je Ferrarijeva, Renaultova in Red Bullova... Takrat mu pa ne bo več dolgocajtno.
5.10.2018 20:57:35
spidy
Vsaka era gre enkrat proti koncu oz se zamenja. Trenutno je tako kot je in sem vesel da je tako. Bo pa prišla Era Ferrarija… ko bo LH šel k njim vozit.
8.10.2018 14:27:42

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija