Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Po dirki
Kazen za Gaslyja, Perez 10.
Ena točka za Gaslyja in Hondo po dolgem času ni trajala dolgo, komisarji so ocenili, da je Francoz pri prehitevanju Pereza na koncu dirke ravnal nešportno.
Artur Švarc
9. julij 2018 | 11:43:46

Zato so ga po dirki kaznovali s pribitkom petih sekund in tretja uvrstitev med točke je splavala po vodi.

Gasly je s pribitkom padel na 13. mesto, za Vandoorna in Strolla, Perez je pa je tako dobil eno točko za deseto mesto. Komisarji so ocenili, da je sicer šlo za borbo za mesto, ampak je Gasly pri tem zapeljal na robnik in na široko ter v Pereza in ga prisilil s steze, pri čemer je Gasly čez ovinka 17 in 18 dobil prednost ostati spredaj, čeprav bi drugače tam težko prišel mimo Pereza. Mali kontakt je rezultiral v možnosti za prehitevanje in čeprav je bil Gasly mnenja, da je šlo bolj ko ne za dirkanje, je Perez v svoji maniri dodal: »Pustil sem mu dovolj prostora, a je vseeno zadel vame, zaradi česar sem izgubil mesto. Zadovoljen sem, da je FIA ukrepala po dirki in mi vrnila točko.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija