Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Polemika okrog novih gum
Arrivabene, Wolff in politika Pirellija
Tik pred pričetkom včerajšnje dirke, je Arrivabene v mikrofone akreditiranih televizij odgovoril Wolffu glede tematike novih pnevmatik
Peter Žmak
14. maj 2018 | 12:23:21

Dejstva so poznana. Po težavah na zimskih testiranjih z mehurjenjem pnevmatik, ki se je pojavljalo bolj ali manj pri vseh moštvih, je Pirelli za dirko v Barceloni pripravil konstrukcijsko spremenjene pnevmatike. Ker je bil Mercedes eno izmed moštev, ki ga je mehurjenje najbolj žulilo, so se hitro pojavile govorice, da je Pirelli pri novi konstrukciji šel na roko srebrnim in spremembe napravil na podlagi njihovih zahtev. Toto Wolff je ta ugibanja že med dirkaškim vikendom ostro zavrnil. Dejal je, da gre za neumnosti, saj so se med testiranji mehurile pnevmatike vseh moštev. Po njegovem mnenju take gume na dirki ne bi zdržale. Pirelli, pa naj bi že pred časom vsa moštva obvestil o spremembah, s katerimi so se strinjala.

Maurizio Arrivabene,je kot rečeno tik pred štartom dirke poudaril, da je velika razlika, če te nekdo obvesti o spremembi konstrukcije, ali če se s tabo posvetuje: »Želel bi poudariti, da pritoževanje kar tako počez ni v slogu niti v DNAju Ferrarija. Toto (Wolff), lahko komentira kakor želi, ampak treba je razumeti da je velika razlika v tem, če se nekdo s tabo posvetuje ali pa če te samo obvesti. Mi smo bili o spremembah samo obveščeni. Naša dirkača sta po kvalifikacijah dala svoje ocene novih gum. Teh ocen jaz ne morem soditi, saj ne sedim v dirkalniku. Toda, kot sem rekel, ne pritožujem se. Osredotočeni smo na naš cilj, narediti cel paket še boljši in hitrejši. Komentarje in debate pa prepuščam vam, novinarjem.«

Zgovorne besede prvega moža na komandnem pultu rdečih, ki dajejo slutiti da vendarle ni bilo vse tako čisto pri spremembi pnevmatik, kot bi to nekateri radi prikazali. Sploh če vemo, da ima Pirelli s trikrako zvezdo tesno poslovno sodelovanje pri prvi vgradnji pnevmatik za serijske avtomobile. Kakorkoli, na naslednji dirki, po ulicah Monte Carla, bodo moštva spet imela na razpolago »stare« pnevmatike, zraven pa še novost v hipermehki različici. Ker se bodo »nove« Pirellijeve pnevmatike še pojavile na nekaterih dirkah, pa lahko take in drugačne polemike pričakujemo tudi v bodoče.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Jon
Evo...kaj sem pred kratkim napisal...prva vgradnja pirellik za osebni program mercedesa...fuj in fej...mi gre kr na kozlanje...pa kaj res mislijo da smo tako neumni da tega ne bomo spregledali?? Js sumim da je ravno pirelli glavni faktor zmagovanja mercedesa...to bo afera vseh afer ko se bo...ce se bo razkrilo!
14.5.2018 20:13:19
macolar
Če v času iz 2000 na 2001 ni bilo afere, ko je bil Mercedesov motor preko politike zabetoniran na rang iz leta 98, ter vzpostavljena umetna dominanca določene ekipe , potem tudi za tole ni razloga da bi nastala afera. A je fer? - nikakor, pa vendar je stvar ironična. Očitno so pri Mercedesu naštudirali kako se igra igra politike v F1.
14.5.2018 21:11:57
tadejkrze
Samo potem lahko sprejmejo budget cap. Zakaj rabijo 2000 ljudi v tovarni če je dovolj že samo 1, da se pogaja s Pirellijem?
14.5.2018 22:06:25
etilometer
Jaz sem prepričan, da fia Pirelli delajo za Mercedes in tale afera z gumami potrjuje mojo razmišljanje. Od hibridne dobe je mercedes krepko favorizirana ekipa od samega začetka zakaj je imel Mercedes 2014 takšno prednost z motorjem zato ker so prvi izvedeli kakšni motorji bodo uporabljeni za leto 2014 nekje sem bral da so zvedeli 3 ali 4 leta prej kot Ferrari renault. Kurjenje olja Mercedes prvi ki je to delal sedaj je Ferrari očitni našel neko luknjo so takoj prepovedali. Gume pa itak še v času Michelin Bridgestine ni bilo tega kaj se je naredilo sedaj v Barceloni da greš spreminjati med sezono in to za 4 mm in to na pobudo Mercedes. Ja mislim da bo Ferrari počasi obupal ter res izstopil iz F1. In kdo misli da je okrog tega vse čisto potem mu ni pomoči. Itak se pa vse vrti okoli denarja in seveda nemške avto industrije z Mercedesom na čelu.
15.5.2018 0:09:07
macolar
Etilometer, komentiral si na način kot da je Mercedes edini ki je bil kdajkoli v zgodovini F1 favoriziran....Pač so obdobja kjer očitno žanjejo tisti ki podmažejo največ kolesc v športu. Kot je napisal Tadej, dovolj je eden človek ki ve kje je potrebno podmazati.
15.5.2018 0:22:17
hubertfast
O, ti mater. Arrivabene in Ferrari so bili samo obveščeni. Oni ne smejo kaj reči, saj so bili obveščeni. Zopet sem naredil raziskavo po italijanskih straneh in italijani sami povedo po resnici in ne pristransko, da so na testiranjih probleme z mehurjenjem imeli čisto vsi. Sploh pa Mercedes ni bil najbolj kritičen. V imenu varnosti so pač te gume malo predelali in seveda o tem, da bodo to naredili obvestili ekipe. In ni vedeti, da bi katera ekipa temu nasprotovala. Seveda so bili obveščeni in ker so vsi za mehurjenje vedeli jim je pa to bilo jasno. Italijani sami priznavajo, da je Mercedes tako lepo letel po progi predvsem na račun tega, ker so imeli glede na testiranja letos in prejšnja leta daleč največ podatkov za nastavitev avtomobila in da bo zgodba v Monacu drugačna.Še nekaj povedo italijani pošteno, da Pirelli ni šel v to, da bi za Barcelono spremenil in pripeljal eno trdoto trše gume, ker bi pa to definitivno najbolj ustrezalo Mercedesuin bi ostali bili upravičeni do ugovorov. Te predelane gume za Barcelono so se segrele malo hitreje, Ferrariju pa celo malo preveč. So pa edini imeli ta problem. Lepo vidimo kako dolgo sta se Redbulla peljala do prvega postanka, pa niso imeli težav ne prej ne sedaj, Ricciardo se je sam hvalil da so nežni do gum, očitno so se znali prilagoti in avto nastaviti kot znajo poznavalci. Ferrarijevi navijači se raje sekirajte kdaj bo odletel naslednji motor in koliko točk bodo do konca sezone izgubili zaradi menjav komponent.
15.5.2018 6:32:26
hubertfast
Aja, popravil bi še to. Gume je najbolj žrl Vettel, saj je šel z rumenimi že v 17 krogu v boxe. Rajc pa šele v 25 krogu, s tem da je Rajko svoj najhitrejši krog naredili v 23 krogu. Rajko ni imel težav z gumami in tudi ni jamral na to temo, tako da lahko sklepamo, da so v Makaronellu bolid od Vetlla malo preveč našponali proti tlom in bila degradacija hitrejša.
15.5.2018 6:46:41
Fero
Toliko besed o teh gumah, verjetno je res Ferrari z njimi najbolj trpel in Mercedes najbolj pridobil. Sam razvoj te razlike 0,5s ni naredil nikoli. Kolikšen vpliv so imele gume, tega ne bomo vedeli nikoli, razen če še eno dirko v Barceloni s starimi gumami naredijo. Na testiranju so res nekaj jokali o mehurjenju, ne vem ali vsi ali samo nekatera moštva. Ne vem pa zakaj sprememba gum še za dve drugi dirkališči ali pa zakaj ne za vse? To mi pa ni jasno. Kdo zna to razložit?
15.5.2018 8:59:35
Aichi
Na testiranjih so imeli mehurjenje vsi, zato je Pirelli že takrat napovedal, da pridejo nove gume, nič ni Mercedes potem nekaj lobiral za drugačne gume, sicer pa so te gume samo zaradi katalonskega asfalta, v monaku bodo običajne.
15.5.2018 9:30:09
hubertfast
Ma saj glih zato pravim, da je zelo velika verjetnost, če Ferrari ne bo prisiljen v kakšno šparanje motorja, da bo zgodba v Monacu lahko obratna, tako kot se je to zgodilo recimo med prvo in drugo dirko.
15.5.2018 9:43:17
Fero
Ja a ne govorijo da bodo nove gume še za dva druga dirkališča?
15.5.2018 9:51:30
hubertfast
Ja, ker so ocenili da tudi na drugih dveh morajo biti take gume, ostalo ostane enako.
15.5.2018 10:15:58
Fero
Ampak to je zgolj ocenitev. Nihče ni tam testiral in imel probleme.
15.5.2018 10:24:13
hubertfast
Za ocenitev ve samo bog, pa še on je prej koga vprašal 😁😂
15.5.2018 11:14:41
zoki
Ni čist tako, da je bilo vse odločeno po testiranjih.... "We investigated the reason why we had this blistering, and to be sure that the track surface played the biggest role and not maybe the new cars or the new compounds we had to wait until Melbourne. Once we confirmed that in Melbourne everything was back to a normal situation, I personally contacted all the teams to ask for their opinion and I collected different opinions. After that, we had an internal meeting in Pirelli where we evaluated everything and then we prepared a report for the FIA explaining why we were requesting this change." https://www.autosport.com/f1/news/136015/spanish-gp-a-lottery-without-tyre-tweak--pirelli.
15.5.2018 11:46:51
DonP
Glede trdote novih gum....če jih stajnšaš za 0,4mm jih moraš narediti tudi trše, drugače ne gre. In komu že najbolj odgovarjajo trše gume? Pa saj se ni zgodilo ne prvič ne zadnjič...podobno zgodbo se je Ferrari v prvih letih tega tisočletja šel z Bridgestonom. In tisti, ki se vsaj malo spozna na fiziko ve, da toliko kot lahko pridobiš na oprijemu z gumami ne prinese nobena druga pogruntavščina. Pa kaj se sekirate, saj menda želimo spektakel ne?
15.5.2018 12:48:09
newsman
DonP - da, spektakel made in usa
15.5.2018 14:04:50
newsman
je pa zanimivo: FIA in FOM se zavzemata za varčevanje, stroški pa se zvišujejo po neumnostih. FIA zahteva ali pa odobri novo asfaltiranje stez, kar spet stane (seveda bi bilo razumljivo, če bi bile na stezi luknje), Pirelli mora zaradi "varnosti" na teh novo asfaltiranih stez izdelati nove gume (verjetno jih je to nekaj stalo), potem sama pravila, ki zahtevajo nove razvoje, ki pa so kar zajetna finančna postavka, itd. Pa bodi človek sedaj pameten, če si lahko. Bolj me to spominja na pregovor: varčevali bomo, pa naj to stane koliko hoče...
15.5.2018 14:09:05

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija