Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Nemir v bikovskem hlevu
Ricciardo zahteval moštveni ukaz
Daniel Ricciardo je na dirki v Španiji od svojih strategov zahteval moštveni ukaz. In kaj o temu pravi Max Verstappen?
Bojan Vrbnjak Arhiv
14. maj 2018 | 10:52:01

V nasprotju od dirke v Bakuju, sta Daniel Ricciardo in Max Verstappen v Španiji končala dirko. Kljub temu pa tudi uvodna dirke na evropskih tleh med njima ni potekala brez trenj. V prvi tretjini dirke je namreč Ricciardo od odgovornih za komandnim pultom zahteval moštveni ukaz, saj naj bi bil hitrejši od nizozemskega moštvenega kolega. Slednji pa je to situacijo videl drugače. "Nadziral sem le svojo hitrost," je odgovoril Max in s tem pojasnil, zakaj se mu je Daniel sploh lahko približal, ki je ta trenutek videl kot razlog, da ekipa ukrepa. "Lahko sem hitrejši," je takrat po radijski zvezi povedal Avstralec.

Toda odgovorni mu njegove želje niso izpolnili. "Glej le, da bo držal razliko. Misli na to, da boš v hitri zavojih čuval svoje pnevmatike in to lahko storiš s tem, da držiš razliko," se je glasil odgovor šefov na komandnem pultu. In verjetno tega Ricciardo ni želel slišati. Verstappnov argument nadziranja hitrosti je bil vsekakor razumljiv. Kajti pred Verstappnom se je nahajal Raikkonen in zato je tudi Nizozemec držal potrebno razliko. "Obtičal sem za Kimijem in ne morem kar tako preko njega," odgovarja Verstappen. "Dirkal sem enostavno tako, kar je bilo za pnevmatike najboljše."

Pozneje pa se je, tako Verstappen, videlo, kateri dirkač Red Bulla je imel boljšo hitrost. "Menim, da ste lahko vsi videli, da sem bil več čas hitrejši," tako mladi Nizozemec, ki je na koncu osvojil tretje mesto, ciljno črto pa prevozil okrog 25 sekund pred Ricciardom, ki je zasedel peto mesto. Zaradi tega zahteve moštvenega kolega ne razume. "Vedno je tako. Če si zadaj in vidiš, da je nek dirkač obtičal in ti si se približal, potem vedno rečeš: OK fantje, jaz sem hitrejši. Menim, da bi verjetno tudi jaz ravnal tako," je še razumevajoče dodal Verstappen.   

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
spartan
Evo...zato je potrebno prekiniti komunikacijo med moštvom in dirkačem. Kakšni moštveni ukazi? Pa kakšno šparanje gum v ovinkih?
14.5.2018 11:09:32
hubertfast
Je že prav tako kot je bilo. Bolj me objektivno skrbi odpoved drugega motorja pri Rajkotu. Lahko je to slučaj ali pa, da je Rajko poskusni zajec. Napovedal sem že pred začetkom sezone, da bo prvenstvo odločila zanesljivost. Sedaj sem v to še bolj prepričan. Monaco bo čista druga zgodba, dajem Ferrariju neko prednost na papirju. Če pa Mečka dobi zmago brez nekih nestandardnih pripetljajev na progi bo res kriza za rdeče. Kasneje bo namreč zopet kar nekaj dirk ki so tradicionalno srebrne in predvsem Hamiltonove.
14.5.2018 11:40:48

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija