Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Max Verstappen
Veliki talent na udaru kritik
Mladi Nizozemec je s svojim nespametnim manevrom uničil dirko Sebastiana Vettla in še bolj svojo, čeprav bi lahko stal na odru za zmagovalce. Verstappen je vse bolj na udaru kritik.
Bojan Vrbnjak Red Bull
16. april 2018 | 9:41:50

20-letnemu Nizozemcu v letošnji sezoni ni lahko, saj se mora soočati s številnimi kritikami in to upravičeno. Spomnimo se njegovega manevra v Bahrajnu proti Hamiltonu, kjer ga je zaradi tega slednji po dirki označil kot bedaka. Verstappen v letošnji sezoni nastopa zelo agresivno in je na prvih treh dirkah po mnenju mnogih preveč motiviran.

"Za nami so sedaj tri dirke in on je že ustrelil približno tri kapitalne kozle. Vse lepo in prav, toda čas bi bil, da se malo umiri," je povedal Nico Rosberg, ki je bil v Šanghaju strokovni komentator nemške televizije RTL.

Na dirki za VN Kitajske pa je mladi Nizozemec naredil naslednjo neumnost in uničil dirko Vettla in še bolj svojo, čeprav bi lahko brez težave pristal na odru za zmagovalce, po mnenju mnogih pa celo na najvišji stopnički. Vettel je bil po dirki in njunem bližnjem srečanju presenetljivo miren in razumljiv. Ampak te razumljivosti pa niso kazali vsi.

Predsednik nadzornega odbora Mercedesa Niki Lauda je pošteno udrihal po mladem Nizozemcu. "Krivda je izključno njegova. Očitno pri njem ni prostora za razum. Običajno človek raste s svojimi napakami. On pa postaja vse manjši. Zdi se mi, da je to tudi vprašanje inteligence," tako Lauda. Nico Rosberg pa Verstappna vidi kot povratnika, ki mora končno odrasti.

Charlie Whiting, direktor dirk krovne organizacije FIA, pa Verstappna ni kaznoval le s pribitkom desetih sekund, temveč mu je naložil tudi dve kazenski točki. Mladi Nizozemec jih je zbral že pet. "To ga bo odvrnilo od tega, da ne bo več pogosto delal takšnih napak," pravi Whiting.

Vsak dirkač si lahko v času dvanajstih mesecev privošči maksimalno enajst kazenskih točk. Kdor dobi dvanajsto ali več, ta mora na kazensko klop in naslednjo dirko spremljati kot gledalec.      

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Gazibo2
Je vsaj bolj zanimiva dirka.
16.4.2018 10:13:51
Fero
Max bi zmagal, če ga ne bi že pred tem pihnil ko je prehiteval Lujota.
16.4.2018 10:27:30
Mustang
To da je bolj zanimiva dirka enostavno ne sme biti izgovor. Potem se lahko nastavi nekega dirkača, ki v x dirkalniku starta dirko in po skrivnem žrebu določenega tekmeca ovira, zrine s steze ali trči vanj. Enostavno to ni to... je lepo videti agresivnost na stezi, samo takih neumnih manevrov kjer vzameš sebi zmago in drugim uničuješ dirke pa pač oprosti...
16.4.2018 21:41:00
zoki
Pa še celi pameten v prvem krogu... https://www.youtube.com/watch?v=d2_s0iwj_Ns (1:14)
16.4.2018 22:17:47
2fast4y
Mladega arogantneža bi bilo potrebno umiriti z prepovedjo ene dirke!
17.4.2018 8:20:41
zoki
Grosjean je bil podoben. Potem pa ko je po SPA-ju dobil dirko prepovedi se je umiril.
17.4.2018 9:31:39

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija