Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Mercedes
Krive so gume
Pri Mercedesu so za današnji neuspeh okrivili gume in njihove temperature.
Artur Švarc
14. april 2018 | 10:45:26

Po kvalifikacijah, kjer se srebrna nista mogla boriti niti za prvo vrsto, je Toto Wolff povedal, da so imeli podobne težave kot na kvalifikacijah v Bahrajnu.

»Manjka nam oprijema in zlahka padeš iz otpimalnega okna, ko so gume prevroče ali preveč hladne. Enak ekstrem kot smo imeli v Bahrajnu, se verjetno dogaja tudi tu.«

Wolff pravi, da bodo morali raziskati, zakaj je Ferrari tako močan na stezah, kjer je do zdaj dominiral Mercedes, sploh ker je razlika zdaj še večja kot v Bahrajnu.

»Bili so močni cel dan, že zjutraj. Na kvalifikacijah so samo še dodali, morali bomo razmisliti o tem. Računam, da bo jutri precej topleje, upam, da smo naredili dobre nastavitve in da bomo v dirki hitrejši od Ferrarija.«

Hamilton je povedal, da ne ve, zakaj nimajo hitrosti, medtem ko Bottas pravi, da temperatura gum ne razloži v celoti pol sekundnega zaostanka za Ferrarijem.

»Mislili smo, da se bomo lahko danes borili za pole, ampak ni bil v našem dosegu,« je povedal Bottas.

»V najhitrejšem krogu nismo imeli ničesar, s čimer bi se jim približali, morda, če bi bile gume malce boljše, a to ni pol sekunde. Imajo zares močan avto, sploh v dolgih ovinkih kot sta prvi in drugi, tam precej pridobijo. Očitno brez velike razlike na ravninah lahko obdržijo prednost v ovinkih. Na prejšnji dirki smo videli, da smo lahko boljši s tršimi gumami in da moramo mehkejše še razumeti. Ferrari jih bolje izkorišča in to moramo rešiti tudi sami.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
springfield
Analize, raziskave, Ferrari pa zmaguje
14.4.2018 10:52:31
abt
No saj bodo spet pomagali mercedesu,saj bodo v barcelono predvsem na zahteva mercedesa pripeljali drugacne gume ki naj bi jim bolj ustrezale,da bodo spet lahko zmagovali...
14.4.2018 10:54:44
marcipan
Zanimivo, da je letos Bottas precej bolj konkurenčen Hamiltonu na kvalifikacijah. Ok, v Avstraliji se je zavrtel, a v Bahrajnu in tu je bil močnejši.
14.4.2018 12:06:53
gojzer
Saj tudi Rosberg je bil konkurenčen pa ni ravno bil neka cvetka!
14.4.2018 15:34:13
2fast4y
Če ima Hamilton dominanten avto ,lahko odpelje božje kroge,ko ga nima se nekako izgubi. Je pa zanimivo,da je bilo v Bahrainu prevroče za Mercedes tu na Kitajskem pa premrzlo. Nemara res lahko pričakujemo Pirellijevo pomoč Mercu ,kar se je v preteklosti že dogajalo!
14.4.2018 18:04:51
iceman717
No saj se je v preteklosti tudi pomagalo italijanski mafiji. Na to ste pa očitno pozabili
15.4.2018 10:32:55

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija