Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Honda
Jokanje z McLarnom, smeh s Toro Rossom
V preteklih treh letih so tehniki Honde pri McLarnu delovali tako, kot bi namesto čaja pili sveže stisnjen limonin sok. Sedaj, ko sodelujejo z ekipo Toro Rosso, pa so Japonci znova nasmejani.
Bojan Vrbnjak Arhiv
9. marec 2018 | 12:43:53

V Barceloni, kjer tačas potekajo testiranja pred letošnjo sezono, nikomur ni ušla ironija, kajti Toro Rosso z novim motornim partnerjem pridno nabira kroge in kilometre. Na drugi strani pa McLaren, ki je v lanskem letu izsilil ločitev od Honde, nenehno stoji v garaži ali pa ob cesti. Kljub temu, da imajo sedaj v zadku Renaultov motor. Tudi danes, zadnji dan testiranj, je moral Fernando Alonso svoj dirkalnik parkirati ob stezi.

Šef ekipe Toro Rosso se veseli: "Zadovoljni smo z motorjem Honde in lahko povem, da opravljajo sijajno delo. Prepričan sem, da smo sestavili dokaj konkurenčen paket. Cilj ostaja in ta je, da želimo sodelovati v ospredju sredine polja formule ena."

V lanskem letu so si pri Toro Rossu zadali cilj peto mesto med ekipami in ta cilj so dolgo tudi držali. Šele v drugi polovici sezone, ko se je vedno bolj kazala nezanesljivost Renaultovih motorjev in ko je Carlos Sainz odšel v ekipo Renault, je Toro Rosso padel na šesto mesto, prehitel pa ga je ravno Renault.

Z McLarnom so tehniki Honde tri leta točili le solze. Težave so bile objavljene v javnosti, McLaren pa se niti enkrat ni zadrževal s kritikami – prav tako v javnosti. Delo Honde z ekipo Toro Rosso pa ni tako podvrženo medijskemu pritisku. Končno je njihov motor zanesljiv in v pogledu zmogljivosti se Honda tačas pomika na stanju Renaulta konec leta 2017.

Tojoharu Tanabe, tehnični direktor Hondinega programa formule ena, je povedal: "V četrtek smo lahko opravili celotno simulacijo kvalifikacij in dirke, vključno s postanki v boksih. Do sedaj motor deluje zelo zanesljivo. Napredek pa dosegamo tudi v pogledu finih nastavitev."

Tehnični šef ekipe Toro Rosso James Key pa doda: "Pierre Gasly je v enem dnevu odpeljal skupaj 169 krogov, to pomeni skoraj 787 kilometrov oziroma dve dirki in pol. To nam v novem obdobju hibridne tehnologije še nikoli ni uspelo. Vedno se počutiš olajšano, če lahko na koncu zimskih testiranj odpelješ razdaljo dirke brez težav. Danes bomo to poskusili tudi z Brendonom Hartleyem."               

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
v10
So pa pri Hondi v sedmih testnih dneh uporabili tri motorje - če primerjamo z Renaultom ki je uporabil en motor. Razdalji dveh dirk sta še daleč od razdalje ki jo mora letos zdržati en motor.
9.3.2018 13:13:45
v10power
Mclaren jih menjava kar po tekočem traku. Ampak verjetno ne po Renaultovi krivdi.
9.3.2018 15:22:37
macolar
Zanimivo da pa je Vandoorne izjavil da so si z Renaultom že zdaj bližje kot so si bili kadarkoli v treh letih z Hondo.
9.3.2018 15:50:24
matjazh
@macolar: Vandoorne verjetno ne sme vreči sence dvoma na odločitev vodstva ekipe, da zamenjajo dobavitelja motorjev...
9.3.2018 16:43:31
macolar
Imaš absolutno prav, po drugi strani isto velja tudi za Hondo. Hasegawa ter pred njim Arai verjetno nista bila premeščena zaradi njunih vrhunskih dosežkov pri vodenju projekta, vprašanje pa je koliko je motor priprt.
9.3.2018 17:23:01
spartan
To bo smeh, ko bo na dirki Toro Rosso pred McLarnom.
9.3.2018 17:27:44
Gazibo2
Bomo videli kaj bo v nedeljah.
9.3.2018 20:06:02

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija