Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Lorenzo Sassi, nekdanji šef motorjev pri Ferrariju
2018 v ekipi Mercedes
V lanskem poletju smo se prvič soočili z vestjo oziroma govorico, da naj bi Lorenzo Sassi, nekdanji šef motornega oddelka pri Ferrariju, zapustil podjetje. In sedaj je jasno, da ga je pot vodila v ekipo svetovnih prvakov Mercedes!
Bojan Vrbnjak Ferrari
14. februar 2018 | 11:30:53

Na začetku julija lanskega leta je bila to sprva le vroča govorica. Šef dirkalnih motorjev Ferrarija Lorenzo Sassi je zapustil ekipo iz Maranella. Ampak ne zaradi tega, ker bi bil šef ekipe Arrivabene nezadovoljen z njegovim delom. Prav nasprotno. Sassi naj boi svoje delo opravljal tako dobro, da ga je želel predsednik Ferrarija Sergio Marchionne zaposliti v koncernu Fiat-Chrysler, kjer bi s svojimi izkušnjami deloval na področju hibridne tehnologije serijskih avtomobilov. Ampak to se ni zgodilo, kajti očitno Sassi ni bil voljan delati v serijski proizvodnji.

Seveda si noben dirkač katerekoli ekipe ne želi, da jo zapusti pomemben in dober strokovnjak. V lanskem letu se je Ferrari na področju motorjev z Mercedesom boril na istem nivoju, kar je potrebno v veliki meri pripisati prav Sassiju.

Pozneje je najbolje informirani, kar se tiče Ferrarija, novinar Italije Leo Turrini izdal: "Marchionne je že nekaj mesecev prej Sassija vprašal, ali ne bi prestopil v koncern Fiat-Chrysler, kjer bi zapolnil luknjo na področju hibridne tehnologije. Sicer takšna zamenjava sredine ni nič nenavadnega, pri Ferrariju se je zgodilo tudi že obratno. Toda nenavadno je, da bi Marchionne iz dirkalne ekipe odvlekel tako dobrega strokovnjaka. Bral sem nekaj o sporu med Arrivabenejem in Binottom. Upam, da temu ni tako, kajti v tem primeru bi si ekipa Ferrari sama najbolj škodovala. In v to ne želim verjeti."

Toda danes je jasno, da Sassija pot vodi v Veliko Britanijo, natančneje v Brixworth, kjer delajo strokovnjaki za motorje svetovnih prvakov ekipe Mercedes. Sassi, ki prihaja iz Toskane, bo v sezoni 2018 deloval za srebrne puščice in sicer pod Andyem Cowellom.

Sassi ni prvi vrhunski tehnik, ki je iz Maranella odšel v Anglijo. Dolgoletni oblikovalec Ferrarija Aldo Costa je konec leta 2011 nastopil s službovanjem pri Mercedesu, James Allison pa je leta 2017 postal novi tehnični direktor srebrnih puščic. Enak položaj je imel pred tem dve leti pri Ferrariju. Sassi je bil pri Ferrariju 11 let, vrzel, ki jo bo pustil za seboj, pa bo pri moštvu iz Maranella zapolnil Corrado Lotto, ki je pred tem delal na oddelku GT.

Kdaj natanko bo lahko Sassi pričel z delom pri Mercedesu, je še nejasno. Govori se o 1. marcu 2018. To bi se nekako ujemalo z običajno polletno prepovedjo dela pri drugem delodajalcu. Mercedes pa do tega trenutka prihoda Sassija še ni potrdil.     

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija