Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Formula ena v ZDA
Prenos dirk iz britanskega kanala Sky
V ZDA bo dirke formule ena sezone 2018 prenašala televizija ESPN. Toda tukaj je potrebno navesti, da Američani ne bodo naredili lastne oddaje.
Bojan Vrbnjak Arhiv
14. februar 2018 | 8:03:07

Formula ena je v ZDA našla novo televizijsko domovanje, kajti letošnjo sezono 2018 bo prenašala televizija ESPN. V preteklih letih so to počeli njihovi kolegi iz NBC in s tem, ko formulo ena ne bo več prenašal NBC, bodo Američani izgubili tudi priljubljenega komentatorja Willa Buxtona. In kot je sedaj postalo znano, pri ESPN ne bodo imeli lastne ekipe za formulo ena.

Kajti ameriški športni kanal se je v celoti odrekel lastnemu poročanju iz dirk in bo zato prevzel televizijski prenos britanskih kolegov iz televizije Sky. Le nekaj občasnih posnetkov naj bi bilo posebej prilagojeno ameriški ciljni skupini in to bo seveda vidno le v ZDA.

Poročevalska ekipa s strokovnjaki kot so Martin Brundle, Damon Hill, Johnny Herbert, Paul di Resta in Anthony Davidson in seveda člani televizije Sky okrog Davida Crofta, Teda Kravitza, Simona Lazenbya, Rachel Brookes in Nathalie Pinkham v mednarodnem vidiku spada med najbolj priljubljene in vsebinsko pomembne zasedbe.

Toda, ali se bo ta koncept obnesel pri ameriških navijačih? Navsezadnje želi formula ena povečati svojo priljubljenost v ZDA – ali bolje rečeno, si jo povrniti. Za prave navijače iz ZDA bodo s tem poročanjem iz Anglije težko dosegli. Poleg tega bo večina gledalcev v ZDA pogrešala tipičen ameriški fokus.

Zagotovo lahko trdimo, da je ekipa Sky zares odlična s strokovno zasedbo nekdanjih dirkačev formule ena, ki bodo vsekakor najbolje vedeli povedati strokovne plati iz same dirke, toda verjamemo, da bo mnoge pristaše formule ena v ZDA tak odnos domače televizije odvrnil od gledanja "prenosov" dirk in s tem tudi od formule ena.

V ZDA se vse dirke v živo prenašajo na televizijskih kanalih ESPN, ESPN2 ali ABC. Dodatno k temu pa bi lahko že na začetku letošnje sezone za navijače dirk dobili novi svetovni servis Streaminga. Formula ena v zakulisju tudi sama dela na lastni ponudbi Streaminga, kjer bodo lahko navijači za določeno vsoto kupili pristop za ogled celotne sezone formule ena.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
2fast4y
Vse za denar....
14.2.2018 8:34:49
hubertfast
Baje bo ta streaming 7e na mesec.
14.2.2018 11:24:04

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija