Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   McLaren
Želeli bi, da se v Woking vrne izgubljeni sin
Šef McLarna Zak Brown priznava, da bi si srčno želel, da se v McLaren vrne izgubljeni sin Lewis Hamilton, čeprav se zaveda, da v tej želji ni sam.
Bojan Vrbnjak Arhiv
12. februar 2018 | 9:46:01

Lewis Hamilton bo letos odpeljal že svojo peto sezono za tovarniško ekipo Mercedes in hiti od uspeha do uspeha. Verjetno so medtem že mnogi pozabili, da je štirikratni svetovni prvak prvotno "otrok" McLarna. Hamilton je ekipo iz Wokinga zapustil po koncu sezone 2012 in se takrat podal v smer ekipe Mercedes, ki je bila takrat še vse prej kot uspešna. Toda Britanec je sprejel odločitev, ki se je izkazala za pravilno.

Hamilton se namreč v ozkem McLarnovem korzetu Rona Dennisa in Martina Whitmarsha nikoli ni počutil pretirano dobro, čeprav je v svojih prvih dveh letih pri ekipi iz Wokinga slavil velike uspehe. Leta 2007 je pripomogel k temu, da je imel Fernando Alonso po koncu sezone vsega dovolj in se je poslovil, leto dni pozneje pa je osvojil svoj prvi naslov prvaka.

Ampak od lanske zime pri McLarnu piha novi veter. Novi šef Zak Brown svojim zvezdnikom omogoča več svoboščin in izletov v druge dirkalne serije, kar dokazujejo tudi postranske aktivnosti Fernanda Alonsa. Američan ne skriva, da bi si želel v McLaren nazaj pripeljati izgubljenega "otroka" Lewisa Hamiltona. "Lewisove korenine so tukaj. Je neverjeten dirkač. Verjamem, da se vse ekipe zanimajo zanj, vključno z nami. Kdorkoli ima v ekipi Lewisa Hamiltona, je za to moštvo nekaj sijajnega."

Možnosti, da bi se Hamilton v bližnji prihodnosti vrnil v Woking so seveda majhne in dobrodošlica Browna izgubljenemu "sinu" bo verjetno ostala le kot lepa gesta. Sicer Hamiltonova pogodba z Mercedesom poteče konec letošnjega leta, vendar so v Brackleyu trdno prepričani – kar je v zadnjem času tudi veliko omenjal šef ekipe Toto Wolff -, da bo kmalu prišlo do dogovora in podaljšanja pogodbe. Toda tačas še ni nič podpisanega.      

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
hubertfast
Itak, vse ekipe si ga želijo. Trenutno je number one.
12.2.2018 11:44:35
2fast4y
Vse ekipe si želijo Maxa z wolfom vred...
12.2.2018 14:48:14
hubertfast
Drži, tudi Max je zelo vroča roba.
13.2.2018 11:29:57

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija