Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Abiteboul proti trem motorjem na sezono
Šef Renaulta namerava napeti vse sile in spremeniti pravilo treh motorjev v letošnji sezoni.
Artur Švarc
8. februar 2018 | 13:15:25

V skladu z zmanjševanjem stroškov bodo letos dirkači imeli na voljo le še tri motorje za celo sezono, hibridne komponenente pa so s treh dovoljenih padle celo na dve za 21 dirk letošnje sezone. Renault pravi, da ne pričakujejo težav z vzdržljivostjo, pa Abiteboul namerava napeti vse sile, da se ta po njegovih besedah neumna odločitev še pred začetkom sezone spremeni.

»Vedeli smo, kaj se pripravlja, zato smo na to tudi pripravljeni. Za zdaj nimamo težav s tem, da se temu ne bi uspeli prilagoditi. Še vedno pa menim, da to nima nikakršnega smisla in še vedno mislim, da se lahko pogovarjamo z odgovornimi pri FIA in FOM in z ostalimi ekipami.«

Francozova ideja ima zelo malo možnosti, da bi uspela, saj je predsednik FIA, Jean Todt, pred kratkim povedal, da ni niti najmanjše možnosti, da bi to pravilo spremenili. Sploh, ker je bilo v začetku tega programa zmanjševanja stroškov 2004 rečeno, da bo 2018 celo sezono potrebno odpeljati z le enim motorjem.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
andrej
torej so v težavah
8.2.2018 17:23:33
2fast4y
Največja planetarna nebuloza po krizi je šparati za vsako ceno,pa naj stane kar hoče...
8.2.2018 18:40:35
GTI
Fia ne razmišlja, koliko več porabijo izdelovalci za izdelavo vzdržljivejšega motorja, testiranje materialov... to ni šparanje.
9.2.2018 7:19:18

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija